Sutkinja naložila dodatno vještačenje

Stojanović da uradi nalaz i po osnovu plaćenog poreza
4050 pregleda 7 komentar(a)
Safet Kalić, Foto: Boris Pejović
Safet Kalić, Foto: Boris Pejović

Sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Milica Radović naložila je vještaku ekonomsko-finansijske struke Vukadinu Stojanoviću da na osnovu poreskih izvještaja uradi dodatne procjene za koliko je opala vrijednost stana Safeta Kalića dok je njime gazdovala Uprava za imovinu.

Stojanović je u svom ranijem nalazu utvrdio da je Kalić izgubio oko 120.000 eura dok je država gazdovala njegovim stanom, koji mu je privremeno oduzet kada se protiv njega vodio sudski postupak zbog pranja novca.

Međutim, zastupnik države Risto Femić prigovorio je ovom nalazu jer, smatra, amortizacija mora biti vrijednost koju je stan izgubio dok je njime upravljala država. “Ovdje je riječ o cifri koja je malo manja od vrijednosti stana”, kazao je ranije Femić.

Stojanović je juče pojasnio da je predmetni stan, prilikom oduzimanja 2011. godine, procijenjen na preko 400.000 eura. On je juče tražio da se od lokalne uprave za prihode traže rješenja o plaćenom porezu na dodatnu vrijednost za Kalićev stan i da vještak na osnovu cifre koja tamo piše uradi dodatno vještačenje koristeći i važeći pravilnik o procjeni imovine.

Radović je prihvatila njegov predlog i dala novi zadatak Stojanoviću. Ona je zakazala novo ročište za 25. februar. Ona je saopštila da su Kalići povukli tužbu protiv Uprave za imovinu, kao drugotužene, i da će se postupak voditi samo protiv države Crne Gore.

Kalić je tužio državu i Upravu za imovinu tražeći odštetu zbog oštećenja koja su navodno nastala u trosobnom stanu na posljednjem spratu zgrade u Ulcinjskoj ulici.

Nakon pravosnažne odluke da Kalići nijesu oprali novac i da im se vrati oduzeta imovina, oni su podnijeli više tužbi tražeći odštetu za uništenje nekretnina u Rožajama, Podgorici, Ulcinju, na Svetom Stefanu...

Kalići su se teretili da su od 2006. do 2011. oprali nešto više od 7.000.000 eura, za koje su znali da su pribavljeni prodajom droge.

Bonus video: