Vještak svjedoči da li je rukopis Čađenović na falsifikovanim putnim nalazima

Novi grafološki nalaz rukopisa bivše blagajnice Skupštine Tamare Čađenović uskoro u sudu
3077 pregleda 0 komentar(a)
Ponovo vještačeno da li je rukopis Čađenovićeve na falsifikovanim nalazima, Foto: Pinterest
Ponovo vještačeno da li je rukopis Čađenovićeve na falsifikovanim nalazima, Foto: Pinterest

Sudski vještak grafološke struke Veselinka Nikčević, na sljedećem ročištu predstaviće svoj nalaz u kojem je vještačila da li je rukopis Tamare Čađenović na falsifikovanim putnim nalozima Skupštine, kojima je navodno pronevjerila oko 35.000 eura.

To je na jučerašnjem ročištu kazao sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković, a naredno ročište zakazao je za 21. februar. Osnovna državna tužiteljka Ivana Vuksanović prethodno je kazala da bi željela da vještak lično prisustvuje narednom ročištu. Prethodni vještak Ivana Popović, utvrdila je da se ne može sa sigurnošću tvrditi da je potpis Čađenovićeve na spornim putnim nalazima.

Njoj se na teret stavlja produženo krivično djelo - pronevjera i produženo krivično djelo - falsifikovanje službene isprave.

“Okrivljenoj se stavlja na teret da je u toku 2016. godine prisvajala novac koji joj je povjeren u službi i da je kao službeno lice u službene isprave unosila neistinite podatke tako što je, kao blagajnica u Birou finansijskih poslova Skupštine Crne Gore, iz blagajne uzimala za sebe novac i na određeni broj naloga za službena putovanja stavljala lažne potpise poslanika i zaposlenih u Skupštini i drugih lica, kojima je navodno taj novac isplaćivan na ime dnevnica za službena putovanja u inostranstvo”, piše u optužnom predlogu.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je, u odnosu na određeni broj putnih naloga za službena putovanja, za koji postoji sumnja da su takođe falsifikovani, formiran poseban krivični predmet protiv zasad nepoznatog učinioca.

Bonus video: