Napad na Krstovića: Paleći “golfa” ostavili tragove

Istražitelji pronašli moguće dokaze na mjestu gdje je zapaljen automobil, korišćen u napadu na Krstovića
15573 pregleda 4 komentar(a)
Uviđaj na mjestu na kojem je zapaljen “golf”, Foto: Savo Prelević
Uviđaj na mjestu na kojem je zapaljen “golf”, Foto: Savo Prelević

Oni koji su zapalili automobil korišćen u napadu na Igora Krstovića, napravili su brojne grešeke i ostavili tragove, što može pomoći istražiteljima da rasvijetle taj slučaj.

To je "Vijestima" nezvanično saopšteno iz istrage.

Isti izvor tvrdi da su na mjestu zločina pronašli neuobičajeno veliki broj tragova i da se nadaju da će im biti od koristi.

"Oni koji su zapalili auto, naparvili su greške... ostavili su neke tragove i nadamo se da će nam koristiti, ako ih kiša i vatrogasci gaseći požar, nijesu uništili prije izuzimanja... Odgovor na to, međutim, daće forenzičari nakon što završe vještačenja", rekao je sagovornik "Vijesti".

U automobil Krstovića ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo je u njegovom tijelu.

Nakon pucnjave u utorak, hitno je operisan u Kliničkom centru. "Vijestima" je juče saopšteno da više nije u životnoj opasnosti.

Sat nakon što je tridesetpetogodišnjak pogođen mecima iz vatrenog oružja, istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni automobil, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u napadu...

Na Krstovića je je pucano u naselju Balijače - dok je džipom "mercedes" prilazio porodičnoj kući.

Nezvanično je rečeno da policijski inspektori tragaju za džipom "nisan x trail", zbog pretpostavke da su u njemu bile osobe koje su pomagale napadačima koji su iz "golfa" pucali.

Reporterima "Vijesti" saopšteno je da "nisan" traže, jer je viđen na mjestu pucnjave, ali i kako neposredno prije toga - kruži tim zetskim naseljem.

Krstović je na putu prema kući morao da uspori automobil zbog pružnog prelaza - što su iskoristili napadači i otvorili vatru...

Bio je sam u automobilu u vrijeme kada je napadnut stotinak metara od kuće, a do Kliničkog centra odvezao ga je prijatelj, rečeno je nezvanično "Vijestima".

Sat nakon što je tridesetpetogodišnjak pogođen mecima iz vatrenog oružja, istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni automobil, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u napadu.

Pored starog strelišta, reporteri “Vijesti” zatekli su ostatke “golfa” totalno uništenog u požaru.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađena je automatska puška “M70” iz koje je pucano na Krstovića.

U policijskoj evidenciji vodi se kao osoba bliska škaljarskom kriminalnom klanu.

Prije dvije godine, policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocjena automobila - “BMW” i “mini moris”, 182.450 eura, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone...

Iz Uprave policije tada su saopštili da je Krstović bezbjednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Bonus video: