Krstović ide na liječenje u Tursku

Njegov advokat je kazao da je Krstović iznenađen uzbunom koju je napravio u Hanoveru i da mu je neprijatno zbog toga.
21320 pregleda 15 komentar(a)
Helikopter iznad bolnice u Hanoveru, Foto: Neue Presse/Rainer Droese
Helikopter iznad bolnice u Hanoveru, Foto: Neue Presse/Rainer Droese
Ažurirano: 21.02.2020. 14:06h

Ranjeni Igor Krstović danas je iz Njemačke helikopterom odletio na liječenje u Tursku, prenose njemački mediji.

Njegov advokat za HAZ je kazao da je Krstović iznenađen uzbunom koju je napravio u Hanoveru i da mu je neprijatno zbog toga.

Krstović je ranjen krajem januara u Zeti, a nakon što se ljekari Kliničkog centra Podgorica izborili za njegov život, 7. februara je avionom prebačen na liječenje u Hanover.

Tamošnja javnost, međutim, oštro je osudila što njemački policajci brinu o njegovoj bezbjednosti, nakon čega mu je uručeno rješenje da napusti državu.

Njemački mediji objavili su da je Krstović u četvrtak veče najavio da će dobrovoljno otići iz Medicinskog univerziteta u Hanoveru, a da je jutros na krov bolnice sletio policijski helikopter, koji su opkolili tamošnji specijalci.

Njegov advokat u Njemačkoj, Dundar Keloglu, za HAZ je rekao da Krstović žali zbog velikog broja policajaca koji su ga čuvali, i da neće ulagati žalbu ba odluku kojom mu je u toj državi otkazano gostoprimstvo.

"Nakon što je Igor K. vidio kakav je nemir izazvao njegov boravak u Hanoveru, u politici i medijima, dobrovoljno odlazi na kliniku u Istanbulu", rekao je Keloglu za HAZ.

Bonus video: