Mario Milošević pušten, pa uhapšen na kapiji zatvora: Određeno zadržavanje do 72 sata

Miloševića Više državno tužilaštvo sumnjiči za ubistvo Miodraga Kruščića, saučesništvo u ubistvu Radomira Đuričkovića i saučesništvo u ranjavanju novinarke "Vijesti" Olivere Lakić
53832 pregleda 12 komentar(a)
Milošević prilikom privođenja, Foto: Savo Prelević
Milošević prilikom privođenja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2020. 16:32h

Osumnjičeni za više teških krivičnih djela Mario Milošević (39) izašao je danas iz zatvora, ali su ga na kapiji spuškog zatvora ponovo uhapsili policijski inspektori.

Miloševića Više državno tužilaštvo sumnjiči za ubistvo Miodraga Kruščića, saučesništvo u ubistvu Radomira Đuričkovića i saučesništvo u ranjavanju novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Miloševiću je određeno zadržavanje do 72 sata, a u tom roku biće saslušan i kod sudije za istragu, zbog zahtjeva Specijalnog tužilaštva da mu se odredi pritvor.

Vijestima je rečeno da je on na saslušanju negirao krivicu.

Milošević je Crnoj Gori izručen 5. novembra 2019. godine zbog izdržavanja petomjesečne zatvorske kazne, zbog ilegalnog držanja oružja.

Niko od nadležnih nije objasnio kako je tom Podgoričaninu već istekla kazna, odnosno, da li je u nju uračunato vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru na Kosovu, ili je dobio skraćenje kazne.

Iz Višeg državnog tužilaštva, "Vijestima" je jutros odgovoreno da je u toku istraga u predmetu formiranom protiv više lica, povodom ubistva Kruščića i ranjavanja novinarke Lakić.

"Takođe vas obavještavam da je u predmetu formiranom protiv M.M., I.M. i V.V., zbog krivičnog djela ubistvo izvršeno na štetu R.Đ., protiv istih podignuta optužnica, koja je od strane suda vraćena na dopunu, i shodno Zakoniku o krivičnom postupku je u više navrata zahtjevano produženje roka za dopunu istrage, tako da se dodatno prikupljaju određeni dokazi, i od strane tužilaštva je upućena zamolnica za pružanje međunarodne pravne pomoći, po kojoj zamolnici još nije postupljeno, dok po navedenoj optužnici M.M. nije ni određen pritvor, a samim tim ni produžavan, već se isti nalazi na izdržavanju kazne zatvora po presudi Osnovnog suda u Podgorici", odgovorili su iz tog tužilaštva.

Milošević je na saslušanju negirao da je saučesnik u ubistvu Đuričkovića, navodeći da su optužbe koje mu se stavljaju na teret "za njega španska sela i da se šokirao kada je to pročitao iz medija".

Istražitelji ga sumnjiče da je direktni izvršilac ubistva Kruščića i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Lakić.