Bulatovića terete da je član kriminalne grupe

Istraga o pokušaju ubistva Igora Krstovića u Zeti
16822 pregleda 1 komentar(a)
Bulatovića juče privode na saslušanje, Foto: Luka Zeković
Bulatovića juče privode na saslušanje, Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Dragiša Bulatović (25) saslušan je juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, koje ga sumnjiči da je pomagao napadačima na Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti.

Bulatović je uhapšen 15. februara, a u zgradu SDT juče oko podne doveden je iz Istražnog zatvora.

Specijalni tužilac Saša Čađenović donio je naredbu za sprovođenje istrage protiv tog dvadesetpetogodišnjaka, kojeg sumnjiči da je član kriminalne organizacije koja je planirala i pokušala da liši života tridesetpetogodišnjaka.

dragiša bulatović
Bulatovića juče privode na saslušanje(Foto: Luka Zeković)

“Povodom vaših pitanja obavještavamo vas da je u Specijalnom državnom tužilaštvu donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv D.B. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.2 u vezi st.1 i 6 KZ CG i krivičnog djela ubistvo u pokušaju putem pomaganja iz čl.143 u vezi čl.20 i 25 KZ CG, a vezano za pokušaj ubistva na štetu I.K. Radi zaštite interesa krivičnog postupka ne možemo saopštiti više detalja vezano za postupak istrage”, piše u odgovorima iz SDT-a.

Bulatović je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Krstovića. Policija, međutim, još nije uhapsila one kojima je on navodno pomagao.

Prema saznanjima “Vijesti”, istražitelji su Bulatovićeve otiske navodno pronašli na flaši sa benzinom korišćenoj za paljenje automobila kojim su napadači pobjegli sa mjesta zločina.

Dan nakon pucnjave u Zeti, izvor iz istrage nezvanično je rekao da su oni koji su zapalili automobil korišćen u napadu napravili brojne greške i ostavili tragove koji mogu pomoći istražiteljima da rasvijetle slučaj.

U automobil Krstovića 28. januara ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo u njegovom tijelu.

Nakon pucnjave, operisan je u Kliničkom centru.

Sat nakon što je pogođen mecima iz vatrenog oružja, istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni “golf”, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u napadu... Pronađena je i automatska puška “M70” iz koje je pucano...

Bonus video: