PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE

Osumnjičeni da su oštetili Budžet za oko 425.000 eura

Krivićne prijave podnijete protiv protiv M.T. (66) i M.J. (28), državljanina Bosne i Hercegovine
8725 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Policija je podnijela krivične prijave protiv dva fizička i jednog pravnog lica zbog sumnje da su oštetili Budžet Crne Gore za oko 425.500 eura.

Policija je u Nikšiću podnijela krivičnu prijavu protiv M.T. (66), odgovornog lica u "Doksat", kao i protiv tog pravnog lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

"Na osnovu poslovnih odnosa pomenutog pravnog lica sa više građevinskih firmi iz Nikšića, M.T. je, kao odgovorno lice u tom pravnom licu, kako se sumnja, u periodu od januara do juna 2017. godine podigao gotovinska sredstva na ime materijalnih troškova, a od čega nije uplatio iznos od 53.415 eura koji se odnosi na PDV kao ni iznos od 176.262 eura koji se odnosi na neplaćen porez na dohodak fizičkih lica i doprinose", saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su M.T. i pravno lice "Doksat", kako se dodaje, nanijeli štetu Budzetu Crne Gore u iznosu od 229.677 eura.

Policija je u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv M.J. (28), državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

"Kao osnivač i izvršni direktor jednog privrednog društva iz Podgorice, M.J. je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je ovjerio i potpisao izjavu u kojoj je naveo da su izmirene sve obaveze koje je to društvo imalo prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako je znao da su podaci u Izjavi neistiniti, a zatim je upotrijebio kao pravu i istinitu prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije. Na taj način M.J. je pričinio štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od 195.907 eura", navodi se u saopštenju.