Nalaz vještaka: Eksploziv se nalazio u automobilu u kojem su bili Božović i Keković

"Na osnovu utvrđenih činjenica okolnosti i destrukcije vozila i tragova na licu mjesta sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu, da su lica koja su inače poznata po izvršenju ovih krivičnih djela prevozila improvizovanu eksplozivnu napravu"
46361 pregleda 79 komentar(a)
Vještačenja na mjestu eksplozije, Foto: Savo Prelević
Vještačenja na mjestu eksplozije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.03.2020. 19:35h

Uprava policije tvrdi da je eksploziv bio u automobilu u kom je sinoć stradao Đorđije Božović (30) a teško povrijeđen Aleksandar Keković (29).

To su preliminarni rezultati vještačenja vještaka za požare, eksplozije i havarije.

"Na osnovu utvrđenih činjenica okolnosti i destrukcije vozila i tragova na licu mjesta sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu, da su lica koja su inače poznata po izvršenju ovih krivičnih djela prevozila improvizovanu eksplozivnu napravu", kazao je načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević.

Pavićević je kazao da na osnovu utvrđenih činjenica, okolnosti, destrukcije vozila i tragova na licu mjesta "sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu":

"Da su lica koja su inače poznata po izvršenju ovih krivičnih djela prevozila improvizovanu eksplozivnu napravu, ali ja bih dao svakako riječ stručnim licima da, iz svoje struke i svog djelokruga rada daju preliminarno mišljenje i stav po tom pitanju", rekao je Pavićević.

Navodni član škaljarskog klana Božović stradao je sinoć oko 19:30, u podgoričkoj Dalmatinskoj ulici, u eksploziji.

Njegovo ugljenisano tijelo ostalo je zarobljeno u zapaljenom automobilu, dok je jaka detonacija izbacila Kekovića pored.

Taj dvadesetdevetogodišnjak je sa teškim opekotinama i prelomima kostiju, prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje su mu se ljekari borili za život.

U eksploziji je povrijeđena i Podgoričanka, slučajna prolaznica.

Pomoć ljekara zatražila je i radnica “Lide” I.B. koja je bila u stanju jakog šoka, nakon stravične detonacije ispred marketa.

Đorđije Božović važio je za člana podgoričkog ogranka "škaljarskog klana".

Hapšen je u maju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića.

Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 mjeseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Keković je bio osuđen i na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.Aleks

Bonus video: