"Brkoviću kaznu nije izrekao samostalni sud, niti je tužilac postupao profesionalno"

Iz Ujedinjene su pitali premijera Markovića "šta misli da postigne ovom strogoćom prema jednom poštenom mladiću"
7493 pregleda 14 komentar(a)
Brković, Foto: UCG
Brković, Foto: UCG
Ažurirano: 13.03.2020. 19:38h

Ujedinjena Crna Gora se oglasila povodom određivanja pritvora do 30 dana Milivoju Brkoviću, kazavši da izražavaju "zaprepaštenje odlukom istražnog sudije".

Brković se sumnjiči za širenje panike i nereda, nakon što je na svom Fejsbuk profilu napisao da ima informaciju da je 13 građana Crne Gore zaraženo koronavirusom.

"Brković je prije dva dana, deset sati nakon što je objavio post na privatnom profilu u kojem je saopštio da ima informaciju o slučajevima korona virusa u Crnoj Gori, brutalnom akcijom policije izmaltretiran neposredno pred ponoć, na porodičnom slavlju u ugostiteljskom objektu, bez poštovanja i jedne moralne i zakonske norme, a sve u prisustvu najbliže porodice i većeg broja maloljetnika", navode iz Ujedinjene.

Brkoviću, kako dodaju, kaznu nije izrekao samostalni sud, "niti je prethodno tužilac postupao profesionalno - njemu je u medijskom nastupu juče presudio premijer Marković zatraživši da u konkretnom slučaju Tužilaštvo i Sud postupe rigorozno."

"Brković je tako doživio čast da se iz političkog revanšizma njime bavi niko drugi do zamjenik predsjednika DPS-a koji je usput i predsjednik Vlade, u mjeri u kojoj to dopušta njegov predsjednik Milo Đukanović. Niti je junački, niti čovječno oštriti vlastite nejake zube na Milivoju Brkoviću, a istovremeno ćutati kada je u pitanju pooštravanje kaznene politike prema okorelim kriminalcima koji se pred očima cijele Vlade, njenog premijera, pa i čitave javnosti međusobno istrebljuju po ulicama crnogorskih gradova. Naredba i to izvršna Tužilaštvu i Sudstvu u slučaju Milivoja Brkovića pravna je i državna sramota koje će se oni koji sačuvaju obraz u međuvremenu u najskorije vrijeme stidjeti", stoji u saopštenju.

Iz Ujedinjene su pitali premijera Markovića "šta misli da postigne ovom strogoćom prema jednom poštenom mladiću".

"Šta god činio i koliko god pokazivao privrženost tvrdolinijaškoj politici DPS-a, njegov predsjednik mu neće vjerovati. Zašto je tako Marković dobro zna. Trebao je pokazati i istu dozu strogosti kada je 7. februara nekoliko crnogorskih portala objavilo informaciju da su dvojica monaha Srpske pravoslavne crkve oboljeli od korona virusa, te da im je u manastiru Dajbabe određen karantin. Trebao je, ali nije. A zašto nije, opet, najbolje zna premijer koji se bavi mnogo čime, a po najmanje onim što makar formalno jeste - predsjednikovanjem u jednoj nesposobnoj Vladi", zaključuju u Ujedinjenoj Crnoj Gori.

Bonus video: