POLICIJA JE SPROVELA U KARANTIN

Državljanka CG prekršila mjeru samoizolacije: Pokušala da se ukrca na avion

"Crna Gora na ovaj način vodi računa i da građani kojima je izrečena mjera samoizolacije zbog mogućnosti da su zaraženi korona virusom ne napuste državu i na taj način eventualno ugroze javno zdravlje bilo koje države", kazali su iz Uprave policije
38041 pregleda 23 komentar(a)
Policija izvodi crnogorsku državljanku sa aerodroma, Foto: Printscreen
Policija izvodi crnogorsku državljanku sa aerodroma, Foto: Printscreen
Ažurirano: 24.03.2020. 15:12h

Policija u Podgorici sprovela je u karantin A.Š. (45) koja je prekršila mjeru samoizolacije, saopšteno je danas iz Uprave policije. 

"Protiv nje je podnijeta i krivična prijava zbog krivičnog djele nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.  A.Š, državljanka Crne Gore koja ima prebivalište u Luksemburgu je pokušala da iskoristi let koji je organizovan zbog povratka crnogorskih državljana i stranaca koji imaju odobren privremeni iili stalni boravak u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.  

Iz Uprave policije su dodali da je ona pokušala da se ukrca na let na Aerodromu Podgorica ali provjerom kroz poseban potražni kanal koji je formiran za mjeru samoizolacija policajac je utvrdio da je ona u sistemu.  

"Policija je odmah preduzela propisane mjere da se ova osoba stavi u karantin i  krivično procesuira. Crna Gora na ovaj način vodi računa i da građani kojima je izrečena mjera samoizolacije zbog mogućnosti da su zaraženi korona virusom ne napuste državu i na taj način eventualno ugroze javno zdravlje bilo koje države", kazali su iz Uprave policije.   

Preporučujemo za Vas