VRHOVNI SUD ODBIO REVIZIJU PRESUDE

Mrdak će se žaliti Ustavnom sudu

Tužbu za mobing protiv Muhovića, podnijela je njegova nekadašnja pomoćnica Senka Mrdak jer je, kako je navela, na radnom mjestu omalovažavao, upućivao pogrdne riječi i onemogućavao da napreduje u više zvanje
4448 pregleda 0 komentar(a)
Osnovna škola "Salko Aljković", Foto: Goran Malidžan
Osnovna škola "Salko Aljković", Foto: Goran Malidžan

Vrhovni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu reviziju presude Višeg suda u Bijelom Polju kojom je direktor pljevaljske Osnovne škole “Salko Aljković” Faik Muhović oslobođen optužbe za zlostavljanje.

Tužbu za mobing protiv Muhovića, podnijela je njegova nekadašnja pomoćnica Senka Mrdak jer je, kako je navela, na radnom mjestu omalovažavao, upućivao pogrdne riječi i onemogućavao da napreduje u više zvanje.

Sud je oslobodio Muhovića jer kako je konstatovano u presudi nije dokazano da je Muhović zlostavljao Mrdak, naloživši joj da direktoru na ime troškova parničnog postupka isplati 500 eura. Sud je odbio zahtjev Mrdak koja je tražila da joj na ime naknade nematerijalne štete zbog mobinga Muhović isplati pet hiljada eura.

U tužbi koju je sud odbio Mrdak je navela da je Muhović zlostavljao 23. marta 2017.godine tako što je na radnom mjestu vrijeđao i omalovažavao upućujući joj pogrdne riječi da je „neškolovana, nevaspitana i nekulturna“, da je „endemična vrsta“.

U presudi Vrhovnog suda navodi se da pobijana i prvostepena presuda ne sadrže bitnu povredu odredaba parničnog postupka kao ni bitnu povredu odredaba parničnog postupka iz na koju se ukazuje revizijom.

Iz utvrđenog činjeničnog stanja nižestepeni sudovi su, i po mišljenju ovog suda pravilno zaključili da ponašanje tuženog na koje je tužilja ukazivala nema obilježje zlostavljanja koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva, ugleda, ličnog i profesionalnog integriteta tužilje, niti ponašanje koje izaziva strah ili stvara ponižavajuće i uvredljivo okruženje.

Mrdak kaže da ona i njen advokat još nisu dobili presudu Vrhovnog suda, a da se o njoj informisala preko sajta suda, iako je presuda donijeta krajem januara.

“Činjenica da je u presudi Vrhovnog suda navedeno ime advokata kojem sam ja otkazala punomoćje a ne advokata kojeg sam angažovala da me zastupa pred Vrhovnim sudom, navodi me na zaključak da moj zahtjev za reviziju nije ni pročitan”, rekla je Mrdak.

Ona je kazala da neće odustati od dokazivanja istine najavivši žalbu Ustavnom sudu.

“Ukoliko moja tužba ne prođe kod Ustanvog suda podnijeću tužbu sudu u Strazburu, jer tvrdim das am bila izložena zlostavljanju na random mjestu I to ću dokazati”, rekla je Mrdak.

Preporučujemo za Vas