Gardašević sa 100.000 eura garantuje da neće bježati

Gardašević je 13. marta uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči za zloupotrebu ovlašćenja u privred
13556 pregleda 2 komentar(a)
Advokat Miloš Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Advokat Miloš Vuksanović, Foto: Boris Pejović

Jedan od vlasnika firme “Nega turs Montenegro” Neđeljko Gardašević, sa slobode će se braniti od optužbi za sumnjivu privatizaciju hotela “As” u Perazića dolu.

To je odlučio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović, koji je prihvatio prijedlog za jemstvo Gardaševićevog branioca, advokata Miloša Vuksanovića.

Prema saznanjima “Vijesti”, Gardašević će iz pritvora izaći kada 100.000 eura bude uplaćeno u depozit suda, sa koliko za njega jemči Aleksandar Jovanović, njegov prijatelj.

Novović je Gardaševiću izrekao mjeru nadzora da se javlja policiji i zabranio mu da se sastaje sa svjedocima.

Njegov pravni zastupnik, advokat Vuksanović rekao je da ne želi da komentariše saznanja “Vijesti”, ali ih je potvrdio.

Gardašević je 13. marta uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči za zloupotrebu ovlašćenja u privredi.

“Vijesti” su ranije objavile da je SDT tokom izviđaja u Privrednom sudu izuzelo predmet stečajnog postupka u hotelu “AS” u Perazića dolu i da ispituju da li je zakonito urađen stečajni postupak oko rusko-crnogorske firme “Nega turs Montenegro”.

SDT je u tom predmetu ispitivalo jesu li stečajna upravnica Snežana Jović i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, donijeli pravilne odluke kada nijesu prihvatili plaćanje duga vlasnika firme, povjeriocima - bivšim radnicima, koji su i pokrenuli stečajni postupak kako bi naplatili potraživanja nastala iz radnog odnosa u periodu od 1. novembra 2014. do 1. novembra naredne godine.

Izvor “Vijesti” ranije kazao da su vlasnici “Nega turs Montenegro” u toku stečajnog postupka uplatiti Poreskoj upravi dug od 24.000 eura, koji su potraživali radnici te firme, ali stečajna upravnica Snežana Jović nije prihvatila plaćanje duga već je nastavila postupak uvođena firme u stečaj.

Kako je firma izmirila dug zbog kojeg je i pokrenut stečajni postupak, stekli su se uslovi da se stečaj obustavi.

Pripadnici Specijalnog policijskog tima krajem oktobra prošle godine pretresli su kancelariju advokatice Snežane Jović u Podgorici, a ona je tada “Vijestima” rekla da ne zna zbog čega je policija pretresla njenu kancelariju.

Vlada je početkom 2016. tražila raskid ugovora.

Bonus video: