Podnijet optužni predlog protiv tri osobe

Dežurni tužilac ODT je, kako se navodi, nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata protiv još tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolest
1731 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud u Kotoru, Foto: Filip Roganović
Osnovni sud u Kotoru, Foto: Filip Roganović

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Kotoru je Osnovnom sudu u toj opštini podnijelo optužne predloge protiv tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

Iz ODT-a su kazali da je M.T. iz Budve, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, u putničkom motornom vozilu prevozio više od dvije punoljetne osobe u Budvi.

“Okrivljenima G.R. iz Bijelog Polja i M.B. iz Budve je stavljeno na teret da su, suprotno naredbi Ministarstva za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje prenošenja koronavirusa, upravljali putničkim motornim vozilima u međugradskom saobraćaju”, kaže se u saopštenju.

Dežurni tužilac ODT je, kako se navodi, nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata protiv još tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

Navodi se da je M.B. iz Cetinja, suprotno naredbi Ministarstva, u automobilu prevozio više od dvije punoljetne osobe i to zmeđu 19 i pet sati, kada je zabranjen izlazak iz objekata stanovanja.

“Osumnjičeni A.C. iz Podgorice je upravljao putničkim motornim vozilom u međugradskom saobraćaju, dok je B.S. iz Trebinja izašao iz objekta stanovanja u periodu između 19 i pet sati”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: