Migranti razapeli šator na Zlatici?

Policija u Prihvatilište za strance u Spužu sprovela grupu migranata
12069 pregleda 8 komentar(a)
Rjeđe prelaze granicu (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Rjeđe prelaze granicu (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

Grupa migranata koji su ilegalno prešli granicu s Albanijom zatečena je juče u podgoričkom naselju Zlatica, na starom vojnom strelištu.

“Vijestima” je iz Uprave policije nezvanično rečeno da su policajci tu grupu sproveli u Prihvatilište za strance u Spužu i da im je određena mjera izolacije u karantinu.

U toj ustanovi provešće 28 dana.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” migrante su na vojnom strelištu prvo primijetili pripadnici Vojske Crne Gore, koji su pozvali policiju.

182 migranta trenutno su u Crnoj Gori. U centru za prihvat smješteno je njih 59, u Prihvatilištu za strance u Spužu njih 20, a u Privremenom prihvatilištu u podgoričkom naselju Konik juče je boravilo njih 103, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz Uprave policije

Jedan od očevidaca ispričao je da su se migranti, najvjerovatnije tokom noći, stacionirali na prostoru strelišta.

“Vojna policija je obilazila strelište, ili prolazila tuda, ne znam. Primijetili su grupu od osam migranata i obezbjeđivali ih dok je došla policija, koja ih je odvela nekom maricom”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Drugi izvor tvrdi da su migranti na prostoru nekadašnjeg vojnog strelišta bili razapeli šatore.

Ta informacija nije ni demantovana, ni potvrđena iz Uprave policije. Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da se broj migranata znatno smanjio od početka epidemije koronavirusa u svijetu.

To potvrđuje i činjenica da ih u Crnoj Gori trenutno boravi samo 182.

Migranti koje policija pronađe na teritoriji države smještaju se u Prihvatilište za strance u Spužu, koji je od početka borbe protiv koronavirusa prenamijenjen u karantin za azilante. U tom Prihvatilištu borave 28 dana, tokom kojih im je onemogućen izlazak napolje

Za njih dvadeset, uključujući i grupu koja je juče ujutro zatečena na Zlatici, zdravstveno-sanitarna inspekcija odredila je obaveznu mjeru samoizolacije u karantinu.

“U karantinu moraju provesti 28 dana, jer dolaze iz druge države. Svi oni su, ilegalno prelazeći granicu, došli iz Albanije, koja je takođe pogođena koronavirusom. Nisu to nikakve posebne mjere, jer i za njih važi ista procedura kao za sve koji uđu u Crnu Goru”, objasnio je sagovornik.

Bonus video: