Četiri hapšenja zbog droge u Rožajama i Podgorici

Policija tragala za E.K. zbog izdržavanja dvije zatvorske kazne u trajanju od tri godine i zatvorske kazne u trajanju od šest mjeseci
10984 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Policija je u Rožajama i Podgorici uhapsila četiri osobe zbog zloupotrebe droga.

Policija je u Rožajama, obavljajući saobraćajnu kontrolu zaustavila vozilo kojim je upravljao E.K.(24), a gdje se nalazio i maloljetni A.F.(17).

E.K. je, kako je utvrđeno, vozio pod dejstvom narkotika, saopšteno iz Uprave policije.

"Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da je E.K. omogućio uživanje opojne droge marihuane maloljetnom A.F., te je E.K. lišen slobode i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. On je priveden nadležnom tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju ovog lica do 72 sata. Takođe, protiv E.K. će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", saopšteno je iz policije.

Osim toga, rožajska policija je uhapsila A.M. (32) zbog sumnje da je namjeravao da proda manju količinu kokaina.

"Prilikom kontrole ovog lica kod njega je pronađena manja količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, a koju je, kako se sumnja, namjeravao da proda", navode iz policije.

A.M. je osumnjičen krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Rožajska policija je, dodaje se, postupajući po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju na osnovu koje je bila raspisana i međunarodna potjernica NCB Interpola Podgorica, uhapsila E.K. (39).

"E.K. se potraživao zbog izdržavanja dvije zatvorske kazne u trajanju od tri godine i zatvorske kazne u trajanju od šest mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz policije.

Osim toga, policija je u Podgorici uhapsila M.M. (43) kod kojeg su prilikom pregleda vozila kojim je upravljao pronađena "dva pvc pakovanja praškaste materije nalik na opojnu drogu heroin težine 15 grama koja su oduzeta".

"Takođe, od M.M. oduzeto je i putničko motorno vozilo marke VW Passat, kao i sredstvo komunikacije sa dvije SIM kartice. Sprovedena kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da se M.M. bavio nabavkom i stavljanjem u promet opomenute opojne droge. Osumnjičeni M.M. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz policije.

Bonus video: