IMOVINSKI DELIKTI

Uprava policije: 12 osoba će krivično odgovarati zbog 11 krađa

"Rasvijetljeno je šest krivičnih djela teška krađa, četiri krađe i jedna teška krađa u pokušaju. Zbog krivičnog djela teška krađa na štetu kompanije CRBC krivično će odgovarati Ž.S. (22), A.T. (25), P.S, R.A. (23) i M.P. (24) sva lica iz Bijelog Polja. Oni su ovo djelo izvršili na način što su, sumnja se, sa gradilišta u mjestu Moračica otuđili veću količinu bakarnog kabla", navodi se u saopštenju
957 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je identifikovala 12 osoba za koje sumnja da su izvršila 11 krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, saopšteno je iz Uprave policije.  

"Rasvijetljeno je šest krivičnih djela teška krađa, četiri krađe i jedna teška krađa u pokušaju.  Zbog krivičnog djela teška krađa na štetu kompanije CRBC krivično će odgovarati Ž.S. (22), A.T. (25), P.S, R.A. (23) i M.P. (24) sva lica iz Bijelog Polja. Oni su ovo djelo izvršili na način što su, sumnja se, sa gradilišta u mjestu Moračica otuđili veću količinu bakarnog kabla", navodi se u saopštenju. 

Zbog krivičnih djela teška krađa terete se N.R. (34), maloljetni E.H. (15), Z.P. (29) i E.R. (22). Maloljetnik je izvršio dva krivična djela teška krađa dok su ostala lica  izvršila po jedno djelo u prethodnom periodu. 

Dodaje se da će zbog sumnje da je počinila krivično djelo krađa na način što je u zdravstvenoj ustanovi iz tašne oštećene ženske osobe otuđila novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i bankovnom karticom, te na bankomatu podigla novac sa računa oštećene krivično je procesuirana D.V. (39). 

Lice O.B. (23) se tereti za tri krivična djela krađa, koja je počinio, kako se sumnja, tako što je iz garaža i pomoćnih objekata  otuđivao bicikla a potom ih prodavao. 

Tešku krađu u pokušaju izvršio je, sumnja se R.M. (30) tako što je provalio u kuću gdje ga je zatekao oštećeni i spriječio u namjeri da nešto otuđio iz unutrašnjosti kuće.