Miljanić: Država može ostati bez broda

Crnogorska policija najhitnije mora objaviti imena nalogodavaca šverca kokaina, jer bi se, u suprotnom, moglo posumnjati da je to državni posao, ističe generalni sekretar Civisa
9681 pregleda 15 komentar(a)
Miljanić, Foto: Savo Prelević
Miljanić, Foto: Savo Prelević

Generalni sekretar Civisa Zoran Miljanić ocijenio je da bi Crnu Goru skupo mogla koštati zapljena droge na državnom brodu, odnosno da bi mogli ostati bez tog plovila.

On je istakao i da bi crnogorska policija najhitnije morala objaviti imena nalogodavaca šverca kokaina, jer bi se, u suprotnom, moglo posumnjati da je to državni posao.

“Poslije zapljene droge na školskom brodu Jadran, državnom brodu ratne mornarice, a samim tim i NATO snaga, imali smo priliku da vidimo da posada broda švercuje kokain, a kasnije da vidimo i hapšenje par podoficira i civila, a ni riječi o nalogodavcu. Sreća da se taj brod, u momentu kada je kokain pronađen, nalazio u našoj luci, jer bismo ostali bez njega. Za razliku od njega, drugi brod u vlasništvu države Crne Gore, na kom je u luci Hamburg pronađen kokain, nalazi se na teritoriji Njemačke i samim tim što je posada švercovala veliku količinu kokaina, brod po zakonu velike većine evropskih država može biti zaplijenjen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela”, kazao je on.

Istakao je da bi tako, osim bruke koju su nesavjesni pomorci nanijeli državi, Crna Gora zbog toga mogla biti oštećena za više desetina miliona eura.

Povezani članci

03. Maj 2020.

Državna „Budva” nakrcana kokainom

Bonus video: