URA: Počinioce kriminalnog djela na Skadarskom jezeru pronaći i odmah procesuirati

Iz ove partije kažu da nadležni organi jednom za svagda moraju da stanu na kraj nelegalnim radnjama na prostoru Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” i tako sačuvaju taj prirodni rezervat od onih koji bi da taj prirodni biser devastiraju
902 pregleda 0 komentar(a)
Zapaljena kućica Ratka Pejovića, Foto: Boris Pejović
Zapaljena kućica Ratka Pejovića, Foto: Boris Pejović

Paljenje kućice ribočuvara iz NVO “Carp security” koji se godinama bave sprečavanjem krivolova na Skadarskom jezeru predstavlja alarm nadležnim organima da u što kraćem vremenskom roku pronađu počinioce i sankcionišu ih, navode iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove partije kažu da nadležni organi jednom za svagda moraju da stanu na kraj nelegalnim radnjama na prostoru Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” i tako sačuvaju taj prirodni rezervat od onih koji bi da taj prirodni biser devastiraju.

“Država ne smije da dozvoli da se oni koji čuvaju Skadarsko jezero od krivolova i devastacije osjećaju zbog toga uplašeno za sopstvene živote. Paljenje njihove kućice uz rijeku Moraču blizu Skadarskog jezera predstavlja pravi kriminal i on treba da se sasiječe jednom za svagda, u korijenu”, navode iz URA-e.

Ponavljaju na kraju da očekuju brzu intervenciju nadležnih organa po ovom pitanju i oštro sankcionisanje počinioca ovog kriminalnog djela.

Povezani članci

08. Maj 2020.

Pajović: Ostalo je samo još da mi zapale stan

Bonus video: