Milačić: Nisu lišeni slobode samo velikodostojnik i sveštenici Srpske pravoslavne crkve, uhapšeni smo svi

"Na ispitu, kao nikada do sada, smo svi mi, svako od nas, lično, da ličnije ne može biti...", naveo je lider Prave Crne Gore
4207 pregleda 6 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić osudio je privođenje i zadržavanje do 72 sata episkopa budimljansko nikšićkog Joanikija i sedam sveštenika.

Milačić u saopštenju navodi da nisu lišeni slobode samo velikodostojnik i sveštenici Srpske pravoslavne crkve "već svi".

"Pritvorena je sloboda. Svima su nam stavljene lisice na ruke, ali i na našu dušu. Nakon što je režim, pod izgovorom korona histerije, Crnu Goru podijelio na regije i nametnuo mjere koje niti su primjerene epidemiološkoj situaciji u kojoj se Crna Gora nalazila, a posebno ne onoj u kojoj se sada nalazi, niti su razumne, NKT-om okupirao Crnu Goru a oni neustavno vjernike Srpkse pravoslavne crkve, sinoć su najbrutalnije pogazili sva Ustavna prava građana Crne Gore i hapšenjem vladike Joanikija i ostalih sveštenika pokušali da isprovociraju građanski rat", kazao je Milačić.

On je podsjetio da je krajem decembra "prebijen vladika Metodija", a da je nakon toga, "ruka nepoznatog snajperiste, u Beogradu pucala u vladiku Joanikija".

"Zatim su uhapsili mitropolita Amfilohija. Pa opet uhapsili vladiku Joanikija. Oni, dakle, napadaju naše Vladike...".

Milačić navodi da se ne kažnjavaju radnici preduzeća koji "organizuju okupljanja radnika i krše sve mjere nezakonito ustanovljenog Nacionalnog kordinacionog tijela". Oni

"Oni hapse nas i naše vladike, dok nam sinoć VD vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, objašnjava da je zakon jednak za sve. Nije zakon jednak za sve, gospodine neznalico, bivši vrhovni državni tužioče. Vi, u ime zakona, hapsite one koji se molitvom bore, koji će vam oproštajem i takvim kakvi ste vratiti za hapšenje, ali ne smijete uhapsiti članove kriminalnih klanova koji bi vam za hapšenje vratili bombama. Vi, u ime zakona, hapsite one koji vam otpor do sada nisu pružali jer je molitva za mir njihov zakon, vi hapsite one koji su molitvama čak i vas čuvali. Što ne uhapsite, gospodine marioneto režima, kriminalce koji se slobodno kreću po Crnoj Gori", saopštio je Milačić.

Dodaje i da je Crna Gora "od jutros u jednom od najtežih trenutaka u njenoj istoriji".

"Na ispitu, kao nikada do sada, smo svi mi, svako od nas, lično, da ličnije ne može biti. Danas nas pravo u oči gledaju naši preci. Danas nas pravo u oči gleda Sveti Vasilije Ostroški. Danas nas pravo u oči gledaju naša djeca, koja zaslužuju pretke dostojne slobode. Ako ih danas iznevjerimo bolje da ne postojimo", navodi se između ostalog u saopštenju lidera Prave Crne Gore.

Bonus video: