Odloženo suđenje Medojeviću

"Glavni pretres je odložen s obzirom da se pojedini okrivljeni i branioci okrivljenih nalaze u inostranstvu, a na snazi je mjera zatvaranja graničnih prelaza za putnički granični saobraćaj i zabrana ulaska strancima u Crnu Goru", rekla je Muzurović
1940 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Nastavak suđenja Nebojši Medojeviću, lideru PzP-a, optuženom za stvaranje kriminalne organizacije, biznismenu Momiru Nikoliću, optužen za utaju poreza i doprinosa, te još deset okrivljenih, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odložen je za 10. jun, kazala je Aida Muzurović samostalni savjetni za odnose sa javnošću.

"Glavni pretres je odložen s obzirom da se pojedini okrivljeni i branioci okrivljenih nalaze u inostranstvu, a na snazi je mjera zatvaranja graničnih prelaza za putnički granični saobraćaj i zabrana ulaska strancima u Crnu Goru", rekla je Muzurović.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Bonus video: