ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA

Stanišić poslat u spuški zatvor

Radoslav Gile Stanišić je juče uhapšen u Srbiji, a tamošnja policija predala ga je crnogorskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo
42526 pregleda 17 komentar(a)
Radoslav Stanišić ispred Osnovnog suda, Foto: Luka Zeković
Radoslav Stanišić ispred Osnovnog suda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.05.2020. 14:32h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor Radoslav Gile Stanišiću osumnjičenom da je nalogodavac serije paljenja vozila "Vijesti".

Njemu je, kako "Vijesti" saznaju nezvanično određen pritvor do 30 dana.

Stanišić je juče uhapšen u Srbiji, a tamošnja policija predala ga je crnogorskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo.

"Zbog paljenja vozila ND 'Vijesti' po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici priveden je R.S. Državni tužilac je ovo lice saslušao u svojstvu osumnjičenog. Nakon saslušanja državni tužilac je osumnjičenom odredio rješenjem zadržavanje najduže do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja", saopštila je "Vijestima" portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

Vijesti su prije par dana objavile da je Stanišić morao iz spuškog zatvora prije devet godina organizovati maloljetne D.M. i S.P. - da zapale više redakcijskih automobila nezavisnog dnevnika “Vijesti”, jer je cijelu 2011. proveo iza rešetaka...

Taj Podgoričanin nedavno je osumnjičen da je nalogodavac serije paljenja vozila Vijesti, koja je počela 14. jula 2011. godine.

Da je Stanišić svih 365 dana te godine bio u zatvoru, potvrdili su “Vijestima” iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, objašnjavajući da je prvih mjeseci bio u Istražnom zatvoru, a potom u Kazneno-popravnom domu.

Braća Stanišić bliska su kavačkom kriminalnom klanu.

Sa njima su se, navodno, povezali tokom boravka iza spuških bedema.