POKUŠALI DA POBJEGNU

Četvoro uhapšeno zbog pokušaja ubistva Zvicera: Ušli u Ukrajinu u maju, pratili porodicu...

Kako je saopštila ukrajinska policija, riječ je o državljanima Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije

6055 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje osumnjičenih za pokušaj ubistva, Foto: Nacionalna policija Ukrajine
Hapšenje osumnjičenih za pokušaj ubistva, Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Ukrajinska policija saopštila je da su uhapšene četiri osobe koje su učestvovale u pokušaju ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, Radoja Zvicera.

Kako je saopštila tamošnja policija, riječ je o državljanima Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a za jednim od njih je raspisana međunarodna potjernica.

Oduzeti predmeti
Oduzeti predmetifoto: Nacionalna policija Ukrajine

Navodi se da su uhapšeni u Odesi, te da su se opirali hapšenju i pokušavali da pobjegnu.

Nakon što je žrtva identifikovana, motivi za zločin postali su jasni, saopštila je policija.

"Žrtva je državljanin Crne Gore, koji se nalazi na međunarodnoj potjernici i jedan je od vođa i organizatora narko kartela, čiji članovi isporučuju narkotike ka većini evropskih država", naveli su iz policije.

Oduzeti predmeti
Oduzeti predmetifoto: Nacionalna policija Ukrajine

"Glavni razlozi za pokušaj ubistva bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodjela sfera uticaja unutar same organizacije, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom," rekao je zvaničnik Nacionalne policije Igor Klimenko.

Prema navodima policije, uhapšeni su ušli u Ukrajinu početkom maja i kupili vozila, automatsko oružje, te pratili Zvicera i njegovu porodicu.

Nakon što su ispalili pet hitaca u žrtvu, dvojica napadača su ušla u vozilo i pobjegla sa lica mjesta, a vozilo su zapalili nekoliko stotina metara dalje. Analizom snimaka je utvrđeno da su napadači tu čekali saučesnike.

"Policija je napravila rutu kojom se kretao automobil prema oblasti Odesa, kako bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Shvativši da su napadači naoružani, specijalne snage KORD-a bile su uključene u hapšenje. Tada su napadači pokušali da pobjegnu", rekao je Klimenko.

Svi uhapšeni trenutno se nalaze u pritvoru i u toku su hitne istražne radnje.

Preporučujemo za Vas