SMJENJIVALI SE NE POLIGRAFU

Pretresane kuće više navodnih članova škaljarskog kriminalnog klana u Podgorici i na Cetinju

Izvor “Vijesti” iz vrha Uprave policije rekao je da je istraga, koju su priveli kraju, osjetljiva i da do konačne realizacije ne mogu govoriti o detaljima

18831 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje Lipovine u centru Podgorice (arhiva), Foto: Luka Zeković
Hapšenje Lipovine u centru Podgorice (arhiva), Foto: Luka Zeković

Policija je juče pretresla kuće više navodnih članova škaljarskog kriminalnog klana u Podgorici i na Cetinju, a potom i saslušala one u čijim domovima su tražili oružje.

U toj akciji, zbog stvaranja kriminalne organizacije policija je juče uhapsila Cetinjane Miloša Đuričkovića, Sava Lipovinu i izvjesnog Borozana i saslušala više osoba povezanih sa njima.

Prema saznanjima “Vijesti”, škaljarci koji su juče privođeni poligrafski su ispitivani i za teška krivična djela, među kojima su i ubistva iz prethodnog perioda, ali i pranje novca.

“Specijalno državno tužilaštvo ispituje povezanost uhapšenih Cetinjana sa krivičnim djelima koja su se događala u proteklom periodu. Tokom istrage će se utvrditi svi detalji kriminalnog djelovanje ove grupe”, rekao je sagovornik iz tog tužilaštva.

Istragom rukovodi specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Izvor “Vijesti” iz vrha Uprave policije rekao je da je istraga, koju su juče priveli kraju, osjetljiva i da do konačne realizacije ne mogu govoriti o detaljima.

Nijesu saopštili ni da li su pretresima pronašli dokaze za krivična djela koja istražuju.

Đuričković je rođeni brat Radomira Đuričkovića i brat od strica Gorana Đuričkovića, koji su ubijeni u ratu kotorskih kriminalnih klanova.

U optužnici za ubistvo Radomira Đuričkovića na Cetinju, navodi se da je smrtonosne hice ispalio Igor Mašanović, a da je Mario Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vukan Vujačić.

Gorana Đuričkovića, prema optužnici, ubio je Banjalučanin Srđan Popović, koga će Austrija izručiti Crnoj Gori, prema najavama nadležnih.

Oba ubistva navodno naručena su od vođa kavačkog kriminalnog klana. Kum braće Đuričković - Goran Radoman, prva je žrtva kokainskog rata između škaljarskog i kavačkog klana.

Miloša Đuričkovića, u maju 2017. godine pokušali su da ubiju u Beogradu. Taj Cetinjanin tada je ranjen dok je stajao na terasi svog stana.

Hitac ispaljen iz snajperske puške pogodio ga je u predjelu vrata.

Lipovina je hapšen više puta, a u decembru prošle godine oslobođen je optužbi za ubistvo.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, nedavno su mu lisice na ruke stavljane zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca.

Kod Šakovića tražili oružje

Iz Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije nijesu precizirali da li su u istoj akciji inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče u glavnom gradu pretresli kuću Milića Minje Šakovića.

Navodno, inspektori su kod tog Podgoričanina, koji važi za visokopozicioniranog člana škaljarskog klana došli tražeći oružje.