Produžen pritvor osumnjičenom za učešće u ranjavanju Igora Krstovića

“Pritvor je produžen za tri mjeseca, jer je to neophodno da bi se ovako složena istraga mogla okončati i pribaviti svi neohodni dokazi koji će poslužiti tužilaštvu da donese odluku o daljem toku postupka”, piše u rješenju

5369 pregleda 0 komentar(a)
Zapaljeni automobil korišćen u napadu na Krstovića, Foto: Savo Prelević
Zapaljeni automobil korišćen u napadu na Krstovića, Foto: Savo Prelević

Vrhovni sud produžio je do 15. avgusta pritvor Dragiši Bulatoviću, osumnjičenom za učešće u ranjavanju Igora Krstovića.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

U rješenju suda navodi se da je pritvor protiv okrivljenog određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 18. februara, da je prvi put produžen 13. marta i da sada može trajati do 15. avgusta...

Navodi se da je to učinjeno zbog opasnosti od bekstva.

“Pritvor je produžen za tri mjeseca, jer je to neophodno da bi se ovako složena istraga mogla okončati i pribaviti svi neohodni dokazi koji će poslužiti tužilaštvu da donese odluku o daljem toku postupka”, piše u rješenju.

Iz Vrhovnog suda podsjećaju da je naredbom Specijalnog državnog tužilaštva određeno sprovođenje istrage protiv Bulatovića, ali i protiv Vidoja Stanišića, za ista krivična djela.

Specijalno državno tužilaštvo je podnijelo je predlog da se pritvor okrivljenom D.B. produži za još tri mjeseca, s obzirom na to da istraga još nije završena iz objektivnih razloga.

“Iz tragova pronađenih na mjestu gdje je zapaljeno vozilo iz koga su ispaljeni projektili na oštećenog Igora Krstovića, posebno iz biološkog materijala iz kog je vještečenjem utvrđeno da pripada okrivljenom D. B. i V. S. proizlazi osnovana sumnja da su ovi okrivljeni dana 28. 1. 2020. godine učestvovali u izvršenju krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu I. K. Iz materijalnih tragova pronađenih na mjestu gdje je pokušano lišenje života I. K., a koji su konstatovani zapisnikom o uviđaju i fotodokumentovani, te i iz iskaza oštećenog I. K. proizlazi da su u izvršenju krivičnog djela pokušaj ubistva na njegovu štetu neposredno učestvovala bar dva, za sada NN lica, od kojih je jedno upravljalo vozilom, a drugo tokom mimoilaženja sa njegovim vozilom sa zadnjeg sjedišta ispaljivalo projektile prema njemu iz automatske puške”, navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Podsjećaju da je Bulatović osuđivan za krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Imajući u vidu da je ubistvo oštečenog I. K. pokušano iz automatskog oružja i da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni D.B. član kriminalne organizacije čiji je plan vršenje ovakvih teških krivičnih djela, po ocjeni Vrhovnog suda ukazuje na osnovanost predloga Specijalnog tužilaštva da se ovom okrivljenom produži pritvor”, navodi se u dokumentu suda.

Bonus video: