Odbio dreger, policajci ga tukli?

Objasnio je da su oba policajca sjela na prednja sjedišta, a da ga je suvozač tukao tokom vožnje

51924 pregleda 637 reakcija 90 komentar(a)
Tvrdi da su ga tukli i davili: Perović, Foto: Jelena Jovanović
Tvrdi da su ga tukli i davili: Perović, Foto: Jelena Jovanović

Podgoričanin Predrag Perović (66) tvrdi da su ga policajci u Kotoru bez razloga pretukli, nakon što je zaustavljen u saobraćaju dok je upravljao motociklom.

Objasnio je da je 2. juna motociklom krenuo u Kotor, kako bi svoj dvotočkaš trampio sa izvjesnim Duškom, ali da ga je policija zaustavila na autobuskom stajalištu poslije tunela Vrmac.

“Sišao sam sa motora, skinuo kacigu i ponuđeno mi je da uradim alko-test, što sam uradio. Nakon što sam duvao u ‘dreger’ policijski službenici su mi rekli da nisam duvao dovoljno dugo i da bi trebali da ponovimo testiranje. Bili su veoma drski i zbog takve reakcije, odbio sam. Oborili su me na trotoar, stavili mi lisice na ruke, a potom me ugurali na zadnje sjedište patrolnog vozila”, kazao je Perović.

Objasnio je da su oba policajca sjela na prednja sjedišta, a da ga je suvozač tukao tokom vožnje.

“Na putu do stanice policije, čitavo vrijeme me je udarao pesnicama u predijelu lica. Od udaraca mi je ispala proteza i napukle su mi naočari za vid. Nakon toga me je udarao u predijelu rebara, a potom uhvatio za vrat i pokušao da me uguši. Rukama svezanim naprijed pokušao sam da se odbranim”, tvrdi on. Ispričao je i da su ga iz kotorske policije odvezli u tamošnju Službu hitne medicinske pomoći, gdje je, navodno, ljekarska na nagovor policije napisala da je povrijeđen prilikom pada.

“Vidno sam krvario. Mlađa doktorica, plave kose, samo je vizuelno izvršila pregled, bez ukazivanja bilo kakve pomoći i postavljanja pitanja. Ipak, upisala je da sam povrijeđen prilikom pada, što nije tačno. Odveli su me u prostoriju za zadržavanje, a potom donijeli neka tri papira da potipšem i ujutro u 7:30 časova me priveli kod sudije za prekršaje, koji me osudio na 15 dana zatvora zbog odbijanja alko-testa”, kazao je on.

Perović je isto ispričao i Odjeljenju za unutrašnju kontolu rada policije, a najavio je i da će podnijeti prijavu Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Odgovarajući Vijestima da li je podnio i krivičnu prijavu protiv policajaca čija imena je saopštio redakciji, kazao je da se nada da će to, nakon što ispitaju slučaj, uraditi inspektori Odsjeka za unutrašnju kontrolu

UP: Pljunuo je u lice službenika, pa pao

Iz Uprave policije juče su objasnili da su 2. juna, u kotorskom naselju Škaljari, kontrolisali Perovića, koji je upravljao motociklom.

“Nakon uvida u dokumenta, policijski službenici su primijetili da je lice u vidno alkoholisanom stanju, te su ga pozvali da se podvrgne alkotestiranju što je ovo lice odbilo, upućujući im riječi uvrjedljive sadržine. Takođe, P.P. je pljunuo u lice policijskog službenika i nastavio da policijskim službenicima upućuje pogrdne riječi i prijetnje nakon čega se spotakao o ivicu trotoara i pao na asfaltnu podlogu. Policijski službenici su prema ovom licu primijenili sredstva prinude -fizička snaga i sredstva za vezivanje u skladu sa zakonom”, navodi se u odgovorima.

Policijski službenici su ga, piše, doveli u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kotor, nakon čega je odveden na ukazivanje ljekarske pomoći u Hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Kotor.

“P.P. je ovom prilikom osoblju Hitne medicinske pomoći saopštio da je pao i da se ogrebao, te da odbija pregled, što je i konstatovano u izvještaju ove službe. Sa svim navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u konkrentom slučaju ne radi o krivičnom djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. P.P. je u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Kotor potpisao zapisnik o alkotestiranju, konstatujući da je odbio istom da se podvrgne. Osim toga on je potpisao zapisnik o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju i vozila, zapisnik o zadžavanju lica lišenog slobode i informativni list za zadržano lice. Policijski službenici ga nisu primoravali na to vec je on zapisnike potpisao svojevoljno”.

Bonus video: