osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja

Uhapšena dva službenika Uprave za inspekcijske poslove

Sumnja se da su uhapšeni odgovornim licima u preduzećima koja organizuju igre na sreću prenosili informacije o dolasku inspekcije i policije

11192 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Uprave za inspekcijske poslove, D.V. (66) i Z.G. (63), uhapšeni su i osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

"Službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su realizovali predmet kodnog naziva “SINGL” i lišili slobode dva službenika Uprave za inspekcijske poslove, Odsjeka za inspekciju za igre na sreću. Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja slobode su lišeni D.V. (66) i Z.G. (63). Sumnja se da su ova dva lica zloupotrijebila službeni položaj na način što su odgovornim licima u preduzećima koja organizuju igre na sreću prenosili informacije o dolasku određenih inspekcija i policije radi kontrole njihovog poslovanja u objektima u kojima su priređivane igre na sreću bez dozvole", saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni su, kako se navodi, na taj način omogućavali drugim licima sticanje protivpravne imovinske koristi, a sve na štetu budžeta Crne Gore.