Stanišiću produžen pritvor za još tri mjeseca: Vještačiće se kriptovani mobilni telefoni

Tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić, 26. maja podnijelo je sudu predlog da se Stanišiću pritvor produži, jer istraga nije završena iz objektivnih razloga

10097 pregleda 2 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić

Obrazlaže se da je naredbom Specijalnog državnog tužilaštva određeno sprovođenje istrage protiv njega i Dragiše Bulatovića, zbog sumnje da su počinili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja na štetu Igora Krstovića.

Tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić, 26. maja podnijelo je sudu predlog da se Stanišiću pritvor produži, jer istraga nije završena iz objektivnih razloga.

Osnovana sumnja da je Stanišić počinio krivična djela, kako se navodi, proizilazi iz do sada prikupljenih dokaza:

"Iz tragova pronađenih na mjestu gdje je zapaljeno vozilo iz koga su ispaljeni projektili na oštećenog I.K., posebno iz biološkog materijala iz koga je vještačenjem utvrđeno da pripada okrivljenom Dragiši Bulatoviću i Vidoju Stanišiću proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni dana 28.01.2020. godine, učestvovali u izvršenju krivičnog djela - ubistvo u pokušaju na štetu I. K. Iz materijalnih tragova pronađenih na mjestu gdje je pokušano lišenje života I.K., te iz iskaza oštećenog Krstovića, proizilazi da su u izvršenju krivičnog djela pokušaj ubistva na njegovu štetu neposredno učestvovala bar dva, za sada NN lica, od kojih je jedno upravljalo vozilom, a drugo tokom mimoilaženja sa njegovim vozilom sa zadnjeg sjedišta ispaljivalo projektile prema njemu iz automatske puške", piše u rješenju.

Te činjenice, piše u dokumentu, upućuju na zaključak da je izvršenje tog krivičnog djela rezultat djelovanja kriminalne organizacije.

"Koja je očigledno osnovana radi vršenja ovako teških krivičnih djela, a čiji organizator je za sada nepoznat", navodi se u tekstu.

Navodi se da je u daljem toku istrage potrebno pribaviti listinge telefonskih komunikacija obavljenih preko kriptovanih mobilnih telefona: "I na osnovu vještačenja utvrditi kretanje okrivljenih u kritičnom periodu"...

U automobil Krstovića 28. januara u Zeti, ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo u njegovom tijelu.

Nakon pucnjave, operisan je u Kliničkom centru.

Istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni "golf" koji je korišćen u napadu...

Pronađena je i automatska puška "M70" iz koje je pucano...

Bonus video: