PRIČAO O OPTUŽBAMA DF-A, ALI I PRIJETNJAMA KOJE JE DOBIJAO

Inspektori saslušali Džakovića

Saslušanje koje je počelo nešto poslije 9 sati, završeno je oko 14.30 časova, rečeno je Vijestima iz vrha Uprave policije

22428 pregleda 128 reakcija 8 komentar(a)
Džaković, Foto: Screenshot/tv budva
Džaković, Foto: Screenshot/tv budva

Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja saslušali su nezavisnog odbornika iz Budve Stevana Džakovića.

Džaković je pred inspektorima pročao o optužbama Demokratskog fronta za političku korupciju, ali i prijetnjama koje je dobijao.

Saslušanje koje je počelo nešto poslije 9 sati, završeno je oko 14.30 časova, rečeno je Vijestima iz vrha Uprave policije.

Odbornici Demokratskog fronta u Budvi podnijeli su krajem maja krivičnu prijavu protiv navodne organizovane kriminalne grupe koja je, kako tvrde, dogovorila smjenu vlasti u Budvi, milionskom korupcijom nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

Krivična prijava podnijeta je Specijalnom državnom tužilaštvu i Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Prijava je podnijeta protiv NN lica, za kojeg navode da je uticajno lice u Demokratskoj partiji socijalista, "povezano sa kriminalom na visokom nivou i jednom bankom u Crnoj Gori", te organizator kriminalne organizacije.

Kao pripadnici kriminalne organizacije u prijavi su označeni poslanik DPS-a Andrija Nikolić, odbornik i funkcioner Crnogorske u Budvi Dragan Purko Ivančević, predsjednica Crnogorske i odbornica te partije u Budvi Anđela Ivanović, bivši potpredsjednik Opštine Budva i predsjednik odbora Crnogorske u tom gradu Vladimir Bulatović, nezavisni odbornik u SO Budva Stevan Džaković, te poslanik DPS-a Nikola Divanović.

DF je kao pripadnike kriminalne organizacije označio i bivšeg izvršnog direktora hotelske grupe „Budvanska rivijera“ Vula Tomaševića, ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića, direktora Morskog dobra i predsjednika OO DPS Budva Predraga Jelušića, bivšeg predsjednika SO Budva i funkcionera DPS Ljuba Rađenovića, bivšeg šefa obezbjeđenja predsjednika DPS Ljubišu Mijatovića.

Kao navodni članovi kriminalne organizacije navedeni su i vlasnik Centralnoevropske aluminijske kompanije (CEAC), Rus Oleg Deripaska, član Odbora direktora “AD Sveti stefan hoteli“ i savjetnik bivšeg vicepremijera Vlade Svetozara Marovića - Milan Vučinić, biznismen i vlasnika MK Grupe Miodrag Kostić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i funkcioner DPS-a Branimir Gvozdenović, vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Statis, počasni državljanin Crne Gore i bivši tajlandski premijer, vlasnik Global TS Montenegro Taksin Šinavatra, te druga NN lica čiji je identitet, kako se navodi, za sada nepoznat.