osumnjičena za stvaranje kriminalne organizacije

Podgoričanka uhapšena u Njemačkoj po potjernici Interpola

Prema tvrdnjama SDT-a, ona je dio kriminalne grupe koju su početkom marta 2018. formirali Nikica Todorović i Damjan Vukašinović, a koja je navodno švercovala 750 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu, saznaju “Vijesti” nezvanično

21965 pregleda 24 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2020. 19:58h

Podgoričanka Dragana Prostran (23) uhapšena je u Njemačkoj.

Ona se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i za njom je bila raspisana potjernica od strane NCB Interpol Podgorica.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, ona je dio kriminalne grupe koju su početkom marta 2018. godine formirali Nikica Todorović i Damjan Vukašinović, a koja je navodno švercovala 750 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu, saznaju “Vijesti” nezvanično.

U spisima Specijalnog državnog tužilaštva, u koje su “Vijesti” imale uvid, piše da su u tom predmetu identifikovali grupu od 14 članova.

Prema spisima SDT-a, kriminalna grupa djelovala je na području Hrvatske, Srbije, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva na Atlantiku - Sveta Lucija, Martinik i Sveti Martin, Francuske i Portugala.

Među osumnjičenima su Ranko Stojović, Radoje Radulović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan - Lolo Laković, Marko Stević, Veljko Jovanović, Mario Lazović, Darko Giljača.

Na spisku je i Z.K., a iz SDT-a tvrde i da su članovi više NN lica iz Hrvatske i Srbije.

"Sprovodeći aktivnosti ciljanog traganja, razmjenom operativnih podataka između policijskih službenika Sektora kriminalističke policije i partnerske službe policije Savezne Republike Njemačke, 10. juna 2020. godine u njemačkoj pokrajini Hesen, locirana je i lišena slobode D.P. (23) iz Podgorice. D.P. se potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, u cilju lišenja slobode a radi obezbjeđenja njenog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv nje vodi u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Ona se obrađuje sa još 12 lica, u sklopu istrage koju vodi Specijalno državno tužilaštvo, a vezano za stvaranje kriminalne organizacije koja je za cilj imala međunarodno krijumčarenje velikih količina narkotika iz Južne Amerike u Evropu – prekomorskim putem", saopšteno je iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas