UP: EK prepoznala napredak policije

Navodi se da se broj sprovedenih istraga i procesuiranja izvršilaca teškog i organizovanog kriminala u periodu 2018/19 godine povećao za 150 odsto u odnosu na oblast borbe protiv teškog i 100 odsto u odnosu na oblast borbe protiv organizovanog kriminala

1116 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Evropska komisija (EK) prepoznala je ostvareni napredak crnogorske policije, istaknuto je u dokumentu Non Paper, kazali su iz Uprave policije.

Na Twiter nalogu Uprave policije piše da je aktivno učešće Crne Gore u međunarodnoj policijskoj saradnji rezultiralo sprovođenjem uspješnih operacija protiv organizovanih kriminalnih grupa u zemlji i inostranstvu.

Navodi se da se broj sprovedenih istraga i procesuiranja izvršilaca teškog i organizovanog kriminala u periodu 2018/19 godine povećao za 150 odsto u odnosu na oblast borbe protiv teškog i 100 odsto u odnosu na oblast borbe protiv organizovanog kriminala.

"Međunarodna policijska saradnja ima stratešku ulogu u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa što je rezultiralo uspješnim visoko profilisanim operacijama kroz 11 sprovedenih istraga vezanih za droge i predstavlja porast od 175 odsto u poređenju sa 2018. godinom", naveli su iz Uprave policije.

Bonus video: