Sveštenik iz Novog kažnjen sa 1.300 eura: Odbio alko test, vrijeđao policajca...

"Uz kaznu mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 4 mjeseca kao i 3 kaznena boda"

1763 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Herceg Novom Jasna Vrbica u hitnom postupku okrivljenom Ž.V. (1963) Iz Bogatića, državljaninu republike Srbije sa nastanjenjenjem u Herceg Novom kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 1300 eura.

"U mjestu Zelenika policija je sinoć oko 23,30 časova, prilikom redovne saobraćajne kontrole kontrolisala vozilo kojim je upravljao Ž.V. Lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i prilikom preduzimanja službene radnje on je omalovažavao policijske službenike, uputivši im više uvrjedljivih riječi.Ovo lice je osim toga odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika i da uđe u službeno vozilo, nakon čega je zadao udarac policijskom službeniku u predjelu grudi, a prema njemu su upotrijebljena sredstva prinude i Ž.V. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti", kazali su iz Uprava policije.

“Sutkinja je izrekla novčanu kaznu od 600 eura zbog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru, jer je isti dana 15.06.2020.godine u mjestu Zelenika oko 23,35 časova u vidno alkoholisanom stanju dvojici ovlašćenih policijskih službenika koji su vršili ovlašcćnja na osnovu zakona (pokušali da izvrše radnju alkotestiranja istog) uputio niz grubih uvreda čime ih je omalovažavao, da bi prilikom privodjenja do prostorija CB Herceg Novi nastavio sa omalovažavanjem i grubim vrijeđanjem trojice prisutnih policijskih službenika. Okrivljeni je u odbrani koju je iznio pred sudijom prihvatio odgovornost za prekršaj. Odluka nije pravosnažna. Za ukazati je da je isti okrivljeni zbog prekršaja iz čl. 317 a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koji se odnosi na odbijanje alkotestiranja (koji je prethodilo događaju omalovažavanja policijskih službenika) u odvojenom postupku kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 eura. Uz kaznu mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 4 mjeseca kao i 3 kaznena boda. Ni ova odluka nije pravosnažna, jer podnosilac zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka (Uprava policije CB Herceg Novi ima pravo na izjavljivanje žalbe)”, kazao je Zamjenik predsjednika suda za prekršaje u Budvi i sudija portparol Marko Đukanović.

Bonus video: