Suđenje Mugoši u slučaju Carine odloženo za 2. jul

Mugoša se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Carine. Bivši gradonačelnik Podgorice se sumnjiči da je oštetio gradski budžet za 6,7 miliona eura

1394 pregleda 1 komentar(a)
Miomir Mugoša (arhiva), Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša (arhiva), Foto: Boris Pejović

Na zahtjev državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Sanje Jovićević, odloženo je suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, optuženom da je u prodaji gradskog građevinskog zemljišta kompaniji "Carine", oštetio budžet Opštine Podgorica za 6,7 miliona eura.

"Predsjednica specijalnog vijeća sudija Vesna Pean nastavak ročišta je zakazala za 2. jul", izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda.

Prema navodima optužnice, Mugoša je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju "Carine".

Mugoša (DPS) se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Carine.

Bivši gradonačelnik se sumnjiči da je oštetio gradski budžet za 6,7 miliona eura.

Nalaz vještakinje Sanje Radović u sudskom predmetu protiv Miomira Mugoše, ukazuje na njenu totalnu pristrasnost, nekompetentnost i neprofesionalnost, piše između ostalog, u izvještaju Specijalnog državnog tužilaštva, nakon stručne analize nalaza Radovićeve, u koji su Vijesti imale uvid.

Bonus video: