PO POTJERNICI INTERPOLA

Vujačić izručen Crnoj Gori

Podgoričanin Mario Milošević i Cetinjani Igor Mašanović i Vukan Vujačić terete se da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića

26430 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića, Vukan Vujačić (25) izručen je danas Crnoj Gori sa Kosova.

"Ovo lice se potraživalo po potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog djela teško ubistvo koje je izvršeno 10. oktobra 2016. godine na Cetinju na štetu R.Đ.", saopšteno je iz Uprave policije.

Podgoričanin Mario Milošević i Cetinjani Igor Mašanović i Vukan Vujačić terete se da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića.

Prema optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Mašanović, a Milošević je dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

U tom tužilačkom aktu piše i da je Mašanović sa umišljajem ubio Đuričkovića, a pri tom, takođe sa umišljajem doveo u opasnost život Milorada Radulovića.

Optužen je i da je neovlašćeno držao automatsku pušku "crvena zastava", model 70-AB2, njegove saučesnike Tomković je optužio da su sa umišljajem doprinijeli ubistvu.

"Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje predmetnog krivičnog djela. Vujačić je, nakon toga, 9. oktobra u Podgorici od Dragana Jankovića kupio 'reno megan' (PG-BG344), po cijeni od 2.100 eura", piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Mašanović i Vujačić dan kasnije pratili kretanje Đuričkovića - "u cilju nalaženja pogodnog mjesta da ga liše života".

"Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo 'tiguan', a oštećeni Radulović uđe na mjesto suvozača... Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je vozilom 'reno meganom' ušao u suprotnu kolovoznu traku. Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo, nakon čega je okrivljeni Mašanović, s mjesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu", piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Cetinjanina pogodila dva projektila, od čega jedan u predjelu glave i da je od zadobijenih povreda preminuo sat poslije ponoći. Trojica optuženih uhapšeni su na Kosovu u julu prošle godine. Tamošnje vlasti Crnoj Gori izručile su samo Miloševića. On je u spuškom Istražnom zatvoru.