stavlja im se na teret nepoštovanje mjera za suzbijanje zarazne bolesti

Pljevaljska policija pozvala članove Crkvenog odbora na informativni razgovor

“Da li nam to pljevaljska policija poručuje svojim novim metodama da nastavlja gdje su stale ubice trinaest pljevaljskih sveštenika i stotina nedužnog naroda. Ako koga u ovom momentu treba pozvati na odgovornost to je upravo policija koja je grubo prekršila zakon neobezbjeđivanjem litije koja je sinoć održana u Pljevljima",  navodi se u saopštenju Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja

2925 pregleda 1 komentar(a)
Sa litije u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sa litije u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Pljevaljska policija pozvala je jutros na informativni razgovor sve članove Crkvenog odbora u Pljevjima zbog sinoćne litije koja je organizovana u tom gradu.

Izjave u policiji daju Milorad Unković, Milovan Gogić, Gorčilo Bujišić, Predrag Cvijović, Dragiša Spajić, Milinko Gazdić, Miommir Miško Lončar i Miško Gogić.

Sinoć je nakon održanog molebana i litije na informativni razgovor pozvana potpredsjednica Crkvenog odbora pri crkvi Svete Petke Vela Mićković koja je i potpisala zahtjev policiji za odobrenje sinoćnog skupa.

Svima se stavlja na teret kršenje člana 287 Krivičnog zakonika Crne Gore koji se odnosi na nepoštovanje mjera za suzbijanje zarazne bolesti.

U Pljevaljskom odboru za odbranu svetinja smatraju da privođenje članova crkvenih odbora predstavlja klasičan vid zastrašivanja koji je poslednji put viđen na ovim prostorima u toku Drugog svjetskog rata.

“Da li nam to pljevaljska policija poručuje svojim novim metodama da nastavlja gdje su stale ubice trinaest pljevaljskih sveštenika i stotina nedužnog naroda. Ako koga u ovom momentu treba pozvati na odgovornost to je upravo policija koja je grubo prekršila zakon neobezbjeđivanjem litije koja je sinoć održana u Pljevljima. Umjesto da se bave svojjim poslom, policija privodi nevine ljude, uzaludno pokušavajući da od njih iznudi priznanje za nešto što nisu učinili. Slavni Njegoš bi rekao “Što, pogani, od ljudi činite; što junački ljude ne smaknete..”, navodi se u saopštenju Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.

Navode i da je svima jasno da je crnogorska policija odavno postala policija vladajuće partije koja isključivo po partijskim nalozima hapsi i progoni neistomišljenike DPS-a, a tužilaštvo ih po istom principu dalje procesuira.

"Razuzdano i protivzakonito postupanje policije predstavlja otvoreni udar na državu Crnu Goru i njen ustavni poredak. Pozivamo Dragana Slavulja, načelnika pljevaljske policije, da podnese ostavku, i da napusti naš grad jer u Pljevljima više nije dobrodošao zbog nasilja koje čini prema nedužnom narodu. Otvoreno mu poručujemo da nas ne može zastrašiti, jer smo spremni da svoje svetinje od takvih kao što je on i njegove gazed, branimo golim životima”, navodi se u saoopštenju Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.