Odloženo suđenje o optužnici protiv Kneževića i Stijepovića

Sudija Radomir Ivanović je konstatovao da nema uslova da se ročište održi, dodajući da su beogradski advokati - Kenežičevim braniocima poslali mejl sudu sa molbom da se ročište odloži jer kao građani Srbije nisu mogli ući u državu Crnu Goru zbog epidemije koronavirusa

1143 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Ročište koje danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgrici, da se raspravlja o zakonitosti podignute optužnice protiv Duška Kneževića, Slavoljuba Miga Stijepovića, i ostalih okrivljenih, odloženo je za deveti septembar, zbog nedolaska Kneževićevih branilaca iz Beograda advokata Zdravka Đukanovića i Nemanje Jolovića.

Sudija Radomir Ivanović je konstatovao da nema uslova da se ročište održi, dodajući da su beogradski advokati poslali mejl sudu sa molbom da se ročište odloži jer kao građani Srbije nisu mogli ući u državu Crnu Goru zbog epidemije korona virusa.

Optužnica je podignuta u aferi “Koverta”, koju je Knežević otvorio u januaru 2019. godine objavljivanjem video-snimka na kojem Stijepoviću uoči izbora 2016. predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 eura.

U optužnici, međutim, piše da je Dusko Knežević, nakon što su njegovi saradnici konvertovali 110.000 dolara u eure, Stijepoviću predao "samo" 47.500 eura. Osim Duška Kneževića i Slavoljuba Stijepovića, optuženi su i Kneževićevi saradnici i prijatelji Branislav Todorović, Živko Šljivančanin, Tamara Krdžić, Goran Grujović i Tomica Knežević.

Bonus video: