zbog nedolaska optuženog

Elvisu Ćatoviću ponovo odloženo suđenje u bjelopoljskom VIšem sudu

Prema navodima optužnice , Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora

3590 pregleda 9 komentar(a)
Ćatović, Foto: Jadranka Ćetković
Ćatović, Foto: Jadranka Ćetković

Suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo Željka Pavkova iz Sombora, u bjelopoljskom Višem sudu opet je odloženo.

Ročište je odloženo zbog nedolaska optuženog Ljubomira Lazića, koji je nedavno uhapšen u Bosni i Hercegovini, po potjernici Višeg suda.

Lazić je, po međunarodnoj potjernici koju je raspisao bjelopoljski Viši sud, lišen slobode 3.maja na graničnom prelazu između Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Dan kasnije Laziću je izrečena mjera zabrane putovanja i napuštanja mjesta boravišta, kao i prelaska državne granice uz oduzimanje ličnih isprava i obavezu javljanja nadležnim organima, najduže od okončanja ekstradicionog postupka”, kazao je njegov advokat Vidomir Bošković.

Viši sud u Bijelom Polju će se obratiti Ministarsvu pravde Crne Gore radi pokretanja postupka ekstradicije.

Prema navodima optužnice , Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Smbora.

Navodi se da je istovremeno pokušao da liši života Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna.

U optužnici se objašnjava da je Ćatović tada iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio više hitaca u pravcu oštećenih.

Piše da je jedan projektil pogodio Pavkova i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je nastupila smrt.

Jedan projektil je pogodio Lazića i lakše ga povrijedio.

Stoji da je sve to učinio u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela. Lazić se tereti da je istog dana, na istom mjestu, s umišljajem pokušao da liši života Elvisa Ćatovića.

Piše da je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao i nosio, ispalio je više hitaca, od kojih je jedan pogodio Ćatovića i nanio mu lake tjelesne povrede, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju. Suđenje je zakazano za 14. septembar.