Još utvrđuju vrijednost Kalićevog stana

Odloženo ročište po tužbi Rožajca protiv države

11386 pregleda 1 komentar(a)
Safet Kalić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Safet Kalić (arhiva), Foto: Boris Pejović

Sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Milica Radović tražila je da se uradi dopuna nalaza vještaka ekonomsko-finansijske struke Vukadina Stojanovića, kako bi se konačno utvrdilo koliko je opala vrijednost stana Rožajca Safeta Kalića dok je njegovom imovinom privremeno gazdovala Uprava za imovinu.

Sutkinja Radović zbog toga je odložila jučerašnje ročište, a novo zakazala za 16. septembar.

Taj predmet samo je jedan u nizu postupaka, koji se pred više sudova u Crnoj Gori vode po tužbi Kalića, koji nije bio zadovoljan kako je njegova imovina čuvana od 2011. do 2016. godine dok su trajale mjere privremenog oduzimanja...

Vještak je ranije uradio nalaz na osnovu poreskih izvještaja i dao mišljenje u kojem je tvrdio da je Kalić izgubio oko 120.000 eura dok je država vodila računa o trosobnom stganu u naselju Gorica C u Podgorici, čija je vrijednost ranije procijenjena na oko 480.000 eura.

Kalić je tužio Crnu Goru i Upravu za imovinu - tražeći odštetu zbog oštećenja u trosobnom stanu, koji mu je bio oduzet zbog sudskog postupka, a koji je vođen protiv njega zbog optužbi da je počinio pranje novca...

Rožajac je sa timom advokata u međuvremenu odustao od tužbe protiv Uprave za imovinu, već je ostao da tuži samo državu Crnu Goru.

Sporni stan od 193 kvadrata prodat je, a ta nekretnina u potkrovlju Ulcinjske ulice je postala poznata još prije više od decenije kada je u njemu uhapšena destočlana grupa, koja je navodno pripremala ubistvo Baranina Veselina Bujića.

Zahtjevi za odštetu protiv države uslijedili su nakon što su Kalić, njegova supruga Amina i brat Mersudin pravosnažno oslobođeni krivice za pranje novca...

Država je u ljeto 2011. privremeno oduzela imovinu Kalićima, a vrijednost je tada bila procijenjena na više od 28 miliona eura.

Bonus video: