Mršić izručen Crnoj Gori

Mršić je u martu uhapšen u Beogradu

25347 pregleda 52 reakcija 22 komentar(a)
Mršić, Foto: Privatna arhiva
Mršić, Foto: Privatna arhiva

Nikola Mršić izručen je danas Crnoj Gori.

Taj Kotoranin tereti se za ubistvo fudbalera Gorana Lenca.

"Danas je realizovana ekstradicija iz Republike Srbije u Crnu Goru lica N.M. (41) iz Kotora koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica. N.M. se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi za krivična djela stavranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je 16. septembra 2017. godine na igralištu stadiona FK Bokelj lišio života G.L. i pokušao da liši života M.J", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Mršić je u martu uhapšen u Beogradu.

"Za N.M. je raspisana međunarodna potjernica na osnovu Naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, jer se isti sumnjiči da je 16. septembra 2017. godine u Kotoru lišio života G.L. i pokušao da liši života M.L. (Milana Jovićevića). Takođe, N.M. se potražuje i na osnovu Naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, jer se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da pruža pomoć i podršku u izvršenju planiranih krivičnih djela kriminalne organizacije, da djeluje kao izvšilac ovih djela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima kriminalne organizacije, te i da ostvaruje saradnju sa pripadnicima druge kriminalne organizacije. Lice N.M. se potraživao na međunarodnom planu zbog teških krivičnih djela te su službenici Sektora kriminalističke policije u odnosu na ovo lice sprovodili istragu ciljanog traganja u saradnji sa više država", saopšteno je iz Uprave policije u martu.

Mršić je obuhvaćen optužnicom koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv kriminalne grupe na čijem čelu navodno su albanski državljanin Erogen Brajović, Nikšićanin Ranko Radulović i Kotoranin Igor Vukotić, koji je u bjekstvu.

Bonus video: