Suđenje policajcu Ivanu Bojiću: U sudnici gledali snimke iz noćnog kluba

Branilac okrivljenog, advokat Marko Radović, nakon odgledanog snimka kazao je da sadržina "direktno demantuje i opovrgava navode iz iskaza oštećene". Punomoćnik Sekulićeve, advokat Srđan Lješković, kazao je da snimak potvrđuje svaku riječ oštećene

20734 pregleda 14 komentar(a)
Pretučena u lokalu: Sekulićeva, Foto: Privatna arhiva
Pretučena u lokalu: Sekulićeva, Foto: Privatna arhiva

Reprodukcijom snimka izuzetog s videonadzora noćnog kluba "Selekt" nastavljeno je suđenje policajcu Ivanu Bojiću, koji pred Osnovnim sudom u Kolašinu odgovara za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kolašinka Andrea Sekulić, u sudnici je ranije ispričala da ju je Bojić, 9. juna prošle godine, u i ispred toaleta tog noćnog kluba, dva puta tukao.

Branilac okrivljenog, advokat Marko Radović, nakon odgledanog snimka kazao je da sadržina "direktno demantuje i opovrgava navode iz iskaza oštećene".

"Na snimku se može vidjeti da se događaj apsolutno nije odigrao onako kako je Sekulić to predstavila u svom iskazu", rekao je advokat, dodajući da "snimak korespondira s iskazom okrivljenog".

Punomoćnik Sekulićeve, advokat Srđan Lješković, kazao je da snimak potvrđuje svaku riječ oštećene.

Bojić i njegov branilac predložili su da se u svojstvu svjedoka u nastavku postupka, sasluša Podgoričanin Lazar Mitrović.

Advokat je predlog obrazložio time što se na snimku vidi da je Mitrović bio u ženskom toaletu i trebalo bi da se izjasni o tome da li je Bojić udarao oštećenu.

Punomoćnik Sekulićeve, međutim, smatra da bi tužilaštvo trebalo da pokrene postupak i protiv određenih svjedoka u postupku.

"Na snimku se vidi kako svjedok, kojeg pokušavaju ugurati u ovaj predmet, a koji je, inače, kum okrivljenog, povlači Bojića iz toaleta i na taj način sprečava da oštećenoj nanese još veće i jače povrede.... Vidi se i kako Sekulić pada preko ograde i kako još tri, četiri svjedoka okrivljenog odvlače od oštećene", rekao je Lješković.

Stub srama

Sekulićeva je u sudnici kazala da joj čitav postupak, koji traje duže od godinu teško pada i da se osjeća kao da je “na stubu srama”.

Ona je dodala da se zbog svega toga vrlo loše psihički osjeća.

Njen punomoćnik ocijenio je da postupak “koji traje predugo i odlaže se bez razolga, treba privoditi kraju“.

“Posebno me boli što je okrivljeni sve vrijeme slobodan, što ni jednog momenta nakon događaja nije zadržan ni od policije, ni od tužilaštva, niti je dežurni tužilac donio naredbu da se izvrši njegovo testiranje na alkohol i narkotike. Ni danas mi nije jasno zašto niko od službenika obezbjeđenja kluba ‘Selekt’ nije reagovao, niti su mi pružili pomoć, kao povrijeđenoj. To šalje poruku da nijedna žena u ovom gradu nije sigurna”, rekla je Sekulić novinarima nakon suđenja. Nastavak je zakazan za 10. septembar, kada je planirano saslušanje svjedoka Mitrovića i vještaka medicinske struke dr Nemanje Radojevića.

Bonus video: