ISTRAGU PREUZEO SBPOK

Klikovac ubijen u nastavku rata crnogorskih klanova?

Iz vrha Uprave policije "Vijestima" rečeno da nemaju opipljive detalje u istrazi, ali i da saslušavaju više navodnih članova škaljarskog kriminalnog klana

61555 pregleda 126 reakcija 15 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Klikovca, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ubistva Klikovca, Foto: Savo Prelević

Nekoliko minuta prije nego su ubice u njega ispalile više hitaca, tridesetosmogodišnji Saša Klikovac ušao je u restoran svojih roditelja, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Klikovac je likvidiran juče oko 9.50 časova, ispred restorana “Kod Crnogorca” u naselju Cijevna, nadomak svoje porodične kuće.

Prema saznanjima “Vijesti”, Podgoričanin, navodno blizak kavačkom kriminalnom klanu, iz restorana je izašao kada je čuo škripu kočnica na parkingu.

Navodno, uspio je da dođe do svog automobila parkiranog tik uz vrata lokala, ali su ga zaustavili hici ispaljeni iz automatskog oružja.

Njegovi roditelji i osobe koje su bile u restoranu bezuspješno su pokušale da mu spasu život, kao i ekipa Hitne medicinske pomoći.

Sagovornik blizak istrazi rekao je da je u tridesetosmogodišnjaka ispaljeno više hitaca, ali nije precizirao koliko od njih ga je pogodilo.

Na licu mjesta vidjelo se da su meci izrešetali prednji lijevi dio njegovog vozila i staklo na vratima vozača...

foto: Savo Prelević

Tokom uviđaja kojim je rukovodila viša državna tužiteljka Tatjana Begović, izuzeti su tragovi koji će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

“Jutros oko 10 časova, od strane službenika Uprave policije, obaviještena sam da je u mjestu Cijevna, kod ugostiteljskog objekta ‘Crnogorac’, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je lice S.K. lišeno života. Izašla sam na lice mjesta i zajedno sa službenicima policije izvršila uviđaj, kojom prilikom su izuzeti tragovi koji će biti predmet odgovarajućih vještačenja, te sam naložila obdukciju tijela sada pokojnog S.K. S obzirom da je izviđaj u toku ovo što sam vam do sada rekla su svi podaci o kojima mogu govoriti u ovom trenutku”, kazala je tužiteljka Begović.

Istragu preuzeo SBPOK

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su istragu preuzeli njihovi službenici iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK), jer vjeruju da je Klikovac ubijen u nastavku rata crnogorskih klanova.

Objasnili su, međutim, da će sve strukture Uprave policije biti uključene u istragu “do konačnog rasvjetljavanja tog krivičnog djela”.

Policajci su juče pretraživali više naselja u Zeti, ne bi li ušli u trag ubicama Klikovca.

Veliki broj pripadnika specijalnih policijskih jedinica bio je primjetan u naselju Balijače, u kom su duže od sat pretraživali teren.

Iz vrha Uprave policije, sinoć kasno, “Vijestima” je rečeno da do tog momenta nemaju opipljive detalje u istrazi, ali i da su na saslušanje priveli više osoba koje su u njihovim evidencijama označene kao članovi škaljarskog kriminalnog klana.

foto: Savo Prelević

Isti izvor rekao je da izjave uzimaju i od više bezbjednosno ineteresantnih osoba, bliskih drugim kriminalnim grupama.

Nakon što pregledaju snimke sa nadzornih kamera postavljenih na objektima u blizini mjesta ubistva, istražitelji će znati da li je neka od njih snimila ubice.

Droga, iznuda, računarske prevare

Ubijeni Klikovac nadavno je izdržao kaznu na koju je osuđen zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela tokom prvog talasa koronavirusa. U policijskoj evidenciji godinama je označen kao bezbjednosno interesantna osoba.

Hapšen je i osuđivan zbog droge, pokušaja iznude, pripadništva kriminalnoj grupi koja je računarskom prevarom skidala novac sa inostranih računa.

foto: Savo Prelević

Osuđivan je i zbog teške saobraćajne nesreće, nedozvoljenog držanja oružja... Policija ga je označavala članom zagoričkog kriminalnog klana, na čijem čelu su braća od stričeva Radoslav i Vidoje Stanišić.

Klikovac, koji je stanovao u Zeti, sa Stanišićima i njihovom ekipom navodno se udružio iza spuških bedema, dok je izdržavao kaznu na koju je osuđen zbog šverca narkotika.

Ta grupa godinama je punila novinske stupce rezervisane za crnu hroniku, a spekuliše se da su imali obilatu zaštitu ljudi iz bezbjednosnog sektora, koji su ili traljavo vodili istrage ili “čistili” nepočinstva članova prigradske bande nasilnika.

Dio zagoričana, okupljen oko braće Stanišić, do početka 2018. bio je blizak škaljarskom kriminalnom klanu, ali su iza spuških bedema “promijenili dres” i pridružili se kavčanima.

foto: Savo Prelević

Zbog računarske prevare, Klikovcu je u maju 2016. Apelacioni sud potvrdio dvije godine i četiri mjeseca robije.

Klikovcu, Vidoju Stanišiću i Željku Bulatoviću suđeno je zbog optužbi da su 2014. godine pokušali da uzmu reket od 5.000 eura od vlasnika restorana “Garden”.

Na izmaku 2015. godine, u noćnom klubu “Velvet”, Zagoričani su se obračunali sa pripadnicima Interventne jedinice policije koji su došli u raciju lokala. Deblji kraj tada su izvukli Klikovac, braća Stanišić, Nikola Marković, Željko Popović i Branko Vukanović.

Svi su osuđeni, a istovremeno podnijeli su krivičnu prijavu protiv 15 policajaca, koja nije procesuirana.

Saša Klikovac (arhiva)
Saša Klikovac (arhiva)foto: Arhiva Vijesti

U ljeto 2017. godine ime ubijenog Klikovca našlo se u medijima zbog incidenta na bazenu u Portomontenegru. Tada je priveden u tivatsku policiju sa starletom Sorajom Vučelić i Vidojem Stanišićem...

Tog ljeta on i Vidoje Stanišić hapšeni su i u Sutomoru, nakon što je policija tokom kontrole pronašla oružje u njihovom automobilu...

Hapšen je i u februaru 2019. godine, nakon što je u Forenzičkom centru njegov DNK trag izolovan na pištolju pronađenom mjesec ranije u rashladnoj vitrini restorana “Crnogorac”. Prije nego su stigli rezultati vještačenja, njegovi roditelji su tvrdili da oružje pripada njima.

Napadali ga bombama

Imovina Klikovca tri puta je bila na meti bombaškog napada, u kojima su mu uništena četiri automobila, ali i porodični restoran.

Nakon trećeg bombaškog napada, u oktobru 2015. godine, “Vijestima” je rekao da ne zna zbog čega to neko radi:

“Ne znam zbog čega ovo neko radi, ali način na koji djeluje pokazuje da je ništa drugo do kukavica. Nemam nikakvih dugova, nisam nikoga namjestio, prošpijao i ne znam ko stoji iza ovoga. Znam samo da ovo nije način, jer ispaštaju moji roditelji. Ako neko nešto ima sa mnom, onda bi to sa mnom trebalo i da riješi”.

Preporučujemo za Vas