Herceg Novi: Dvije osobe uhapšene, protiv dva maloljetnika podnijete krivične prijave

Kako dodaju, sumnja se da su M.I. (18), državljanin Bosne i Hercegovine, V.K. (39), takođe državljanin Bosne i Hercegovine i dva maloljetna lica M.R. (16) i D.V. (17) iz Herceg Novog u junu i julu na teritoriji opštine Herceg Novi, koristeći podesna sredstva otuđivali bicikla, TV uređaje, pogonske motore za skutere na vodu i druge predmete iz dvorišta privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata

9406 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Herceg Novom rasvijetljeno 11 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, dvije osobe uhapšene, protiv dva maloljetnika podnijete krivične prijave, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su pojasnili da su ta krivična djela izvršena u junu i julu ove godine.

"Preduzumajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, rasvijetlili su 11 krivičnih djela koja su izvršena u junu i julu 2020. godine", kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, sumnja se da su M.I. (18), državljanin Bosne i Hercegovine, V.K. (39), takođe državljanin Bosne i Hercegovine i dva maloljetna lica M.R. (16) i D.V. (17) iz Herceg Novog u junu i julu na teritoriji opštine Herceg Novi, koristeći podesna sredstva otuđivali bicikla, TV uređaje, pogonske motore za skutere na vodu i druge predmete iz dvorišta privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata.

"Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su M.I., M.R. i D.V. izvršili dva krivična djela teška krađa u pokušaju, krivično djelo krađa u pokušaju, kao i pet krivičnih djela krađa", kaže se u saopštenju

Oni dodaju da se sumnja da su M.I. i M.R. izvršili i dva krivična djela krađa, dok je V.K., kako se sumnja, izvršio krivično djelo krađa putem podstrekavanja.

"Slobode su lišeni M.I. i V.K. i oni su privedeni nadležnom tužiocu, dok je protiv maloljetnih M.R. i D.V. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku", kaže se u saopštenju UP.

Bonus video: