Boškoviću i Juretiću ukinut pritvor

Portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Špiro Pavićević je objasnio da je pritvor ukinut nakon što je prihvaćeno jemstvo okrivljenih, u nekretninama i novcu

18343 pregleda 153 reakcija 23 komentar(a)
Juretić i Bošković, Foto: Luka Zeković, Screenshot
Juretić i Bošković, Foto: Luka Zeković, Screenshot

Građevinskim inspektorima Zoranu Boškoviću i Vladanu Juretiću, nakon osam mjeseci ukinut je pritvor, potvrdio je "Vijestima" portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Špiro Pavićević.

Pavićević je objasnio da je pritvor ukinut nakon što je prihvaćeno jemstvo okrivljenih, u nekretninama i novcu.

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma, uhapšeni su 1. novembra 2019. godine, dan nakon što je na Televiziji Vijesti emitovan snimak razgovora između njih i investitora Boška Nenezića, tokom kojeg biznismen u jednom ugostiteljskom objektu predaje 5.000 eura Boškoviću, kako bi mu dozvolili nastavak gradnje na objektu uprkos istekloj dozvoli. Dan nakon emitovanja emisije, ostavku je podnio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Postupajući sudija, međutim, neće kao dokaze moći da koristi snimke koje je mobilnim telefonom i satom sa kamerom napravio Nenezić, jer je Viši sud uvažio žalbu branilaca pritvorenih građevinskih inspektora i naložio da se oni izuzmu iz spisa predmeta.

Koristiće se, međutim, dokazi prikupljeni mjerama tajnog nadzora, koje je sprovodila policija.

"Viši sud u Podgorici je svojim rješenjem od 20. 1. 2020. godine, preinačio rješenje ovog suda od 19. 12. 2019. godine... na način što je rješenje potvrđeno u dijelu koji se odnosi na odbijanje predloga za izdvajanje iz spisa predmeta dokaza pribavljenih primjenom mjera tajnog nadzora, dok je ukinuto u dijelu koji se odnosi za izuzimanje iz spisa predmeta audio i video-snimaka snimljenih mobilnim telefonom i ručnim satom - kamerom okrivljenog Nenezić Boška", objasnio je ranije sudija Pavićević.