Kožar i Hadžić ubijeni iz dva oružja

Inspektori iz Atine provjeravaju da li su ubistva Kožara i Hadžića povezana sa likvidacijom jednog od vođa škaljaraca - Igora Dedovića i jednog od šefova podgoričkog ogranka tog klana Stevana Stamatovića u januaru, u atinskoj četvrti Vari

39315 pregleda 9 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Kožara i Hadžića, Foto: Corfupress
Uviđaj nakon ubistva Kožara i Hadžića, Foto: Corfupress

U Baranina Alana Kožara (43) i Užičanina Damira Hadžića (46) egzekutori su pucali iz dva oružja - kalibra 7,65 i 9 milimetara, utvrdili su inspektori krfskog Odsjeka za zločine protiv života.

Tu informaciju juče je objavio grčki Skai, pozivajući se na policijske informacije.

Policija, navodno, traga za dvojicom egzekutora, ali i njihovim eventualnim pomagačima, koji su do kuće ispred koje su ubijeni pratili dvojicu škaljaraca.

Prve informacije o ubistvu dvojice visokopozicioniranih članova škaljarskog klana pojavile su se u četvrtak, 23. jula, oko 17 sati po tamošnjem vremenu.

Da li je to stvarno vrijeme likvidacije - pokazaće obdukcija, kojom će biti utvrđeno i sa koliko hitaca su pogođeni.

Dan nakon dvostrukog ubistva na parkingu iznajmljene vile na Halikouniju, forenzičar Gianis Aivatidis, koji je bio na mjestu zločina, za lokalni radio rekao je da su pogođeni sa 29 hitaca, uglavnom u glavu i grudi.

Iako identitet ubijenih još nije zvanično potvrđen, grčki mediji juče su objavili da su dvojica škaljaraca likvidirana u nastavku rata crnogorskih klanova.

Corfupress prenosi da su žrtve pronađene na Krfu usmrćene na najbrutalniji način.

foto: Corfupress

“Nije bilo očevidaca, a poruka kavačkog klana škaljarcima postala je još jasnija”, prenosi taj portal.

Iako je odmah nakon likvidacije u Grčkoj nezvanično rečeno da je još jedna osoba ranjena, to još nije zvanično potvrđeno.

Grčka policija dan nakon ubistva tragala je za prijateljem Baranina i Užičanina, koji je i iznajmio vilu za njih.

U toj kući, pretresenoj nakon ubistva, policija je pronašla pištolj, više komada municije i 11.500 eura.

Jedan pištolj “glock” pronađen je i u automobilu u kom su inspektori našli izrešetana tijela Kožara i Hadžića.

Za slovenačke pasoše koje su imali kod sebe, utvrđeno je da su falsifikovani. Egzekutori Kožara i Hadžića najvjerovatnije su danima pratili žrtve.

Podaci dosadašnje istrage, koje su objavili tamošnji mediji, pokazuju da su počinioci dvostrukog ubistva detaljno poznavali navike i kretanje “dvojice Balkanaca”.

Alan Kožar (arhiva)
Alan Kožar (arhiva)foto: Savo Prelević

Prije tri dana, napravili su im zasjedu ispred ulaza u garažu.

Po tragovima pronađenim u automobilu, istražitelji su utvrdili da su prije ubistva bili na plaži.

Oružje koje su imali u automobilu, najvjerovatnije nisu stigli da upotrijebe i uzvrate vatru. Ipak, i to će se utvrditi vještačenjem.

Inspektori iz Atine provjeravaju da li su ubistva Kožara i Hadžića povezana sa likvidacijom jednog od vođa škaljaraca - Igora Dedovića i jednog od šefova podgoričkog ogranka tog klana Stevana Stamatovića u januaru, u atinskoj četvrti Vari.

Crnogoska policija ni juče nije javnost obavijestila o tome da li su ih kolege iz Grčke zvanično informisale o ubistvu Baranina kog su tražili međunarodnom potjernicom.

Nezvanično, odmah nakon što je iz Grčke dobijena informacija o likvidaciji škaljaraca, iz vrha crnogorske policije “Vijestima” je rečeno da vjeruju da su Baranin i Užičanin ubijeni u nastavku rata crnogorkih klanova koji bjesni godinama.

U tom ratu ubijeno je više od 40 ljudi.

Kožar je u bjekstvu bio godinama, a Specijalno državno tužilaštvo sumnjičilo ga je da je 2016. godine formirao kriminalnu grupu, čijim članovima je naredio da ubiju Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.

Za Užičaninom tragali su srpski pravosudni organi, koji ga sumnjiče da je 1. januara 2018. godine, u Beogradu, učestvovao u likvidaciji Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana kavačkog kriminalnog klana.

Bonus video: