Niko neće odgovarati za tuču Vukovića i Dragića na Žabljaku

Odluka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, nakon što su dobili mišljenje vještaka sudske medicine

29977 pregleda 219 reakcija 23 komentar(a)
Milinko Dragić, Foto: Privatna arhiva
Milinko Dragić, Foto: Privatna arhiva

Nijedan od aktera masovne tuče na Žabljaku 28. jula, neće odgovarati zbog toga.

Takvu odluku donijelo je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, nakon što su prikupili sva obavještenja i dobili mišljenje vještaka sudske medicine.

Vijestima je tada rečeno da su u pesničenju između ostalih učestvovali bivši i sadašnji policajac Vuk Vuković i Milinko Dragić, kao i njihova braća Veso Vuković i Vojimir Dragić...

“Obavještavam Vas da je ovo tužilaštvo, povodom događaja koji navodite, na osnovu ocjene prikupljenih obavještenja i nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, ocijenilo da u radnjama bilo kog lica nema elemenata nekog od krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti, o čemu je sačinjena službena zabilješka. O predmetnoj odluci su odgovarajućim subjektima upućena obavještenja s potrebnim poukama”, odgovorila je “Vijestima” portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Pljevlja, tužiteljka Nataša Bajčeta. Braća Vuković i Dragić fizički su se obračunali u večernjim satima 28. jula, na Žabljaku.

Te noći, aktivni policajac Milinko Dragić iz Šavnika, njegov doskorašnji kolega, Žabljačanin Vuk Vuković i njihova braća obračunala su se u jednom žabljačkom lokalu.

'Mi smo se samo branili, to je normalno': Vuk Vuković
"Mi smo se samo branili, to je normalno": Vuk Vukovićfoto: Vuk Lajović

Iz Uprave policije gotovo mjesec ne odgovaraju na pitanja o incidentu, čiji učesnik je i njihov službenik.

Nakon tuče na Žabljaku, u kojoj je bilo i teško povrijeđenih, više sagovornika “Vijesti” iz tog poddurmitorskog grada ispričalo je da je sve počelo kada je Milinko Dragić u jednom kafiću navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom.

Vuk Vuković je nedavno napustio policiju u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, nakon što je nosio krst na protestnoj litiji u Budvi. Šavničani, bliski Dragiću, međutim, tvrde da je istina drugačija - da je Vukoviću, navodno, zasmetalo komitsko obilježje koje su braća Dragić imala na svojim majicama.

Vuković je nakon tuče, “Vijestima” ispričao svoju verziju događaja, rekavši da se te večeri javio Milinku Dragiću kojeg poznaje iz školskih dana, a da su zatim uslijedile provokacije:

“Stisnuo mi je ruku i rekao: ‘Đe si izdajniče i roda i plemena, rđo’. Nakon toga njegov brat nam je rekao - ‘Vi ste smećari, sjeme vam se utrlo’.”

Tvrdi da su on i brat tada napustili lokal da ne bi došlo do incidenta, ali da su Dragići krenuli za njima: “Došli su u lokal u kome smo bili i napali su nas. Mi smo se samo branili, to je normalno.”

“Vijesti” nisu uspjele da stupe u kontakt s Dragićem.

Bonus video: