Budva: Uhapšen Podgoričanin osumnjičen za paljenje automobila

Službenici kriminalističke policije potražuju još jedno lice zbog učešća u paljenju automobila

9241 pregleda 3 komentar(a)
Zapaljeno vozilo, Foto: Uprava policije
Zapaljeno vozilo, Foto: Uprava policije

Budvanska policija uhapsila je Podgoričanina Peđu Vuksanovića, za koga se sumnja da je 14. avgusta zapalio "golf", vlasništvo policijskog službenika iz Bosne i Hercegovine.

Kako je saopšteno, 14. avgusta u 02.44 časova doslo je do pozara na vozilu "Golf VI" bijele boje bosanskih registarskih oznaka, vlasništvo policijskog sluzbenika iz BiH, koje je bilo parkirano na parkingu jednog hotela u Bečićima.

“Navedenom prilikom predmetno vozilo je oštećeno a usljed požara je ugrožena imovina velike materijalne vrijednosti, jer je u okolini istog bio veliki broj parkiranih vozila uz objekat hotela Montenegro. U vezi navedenog upoznat je ODT u Kotoru koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz čl. 327 KZCG. Preduzimajući opsežne operativno taktičke i istražne mjere i radnje, policijski službenici Stanice kriminalističke policije su dana 28. avgusta lišili slobode P.V. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz čl. 327 KZCG, u vezi sa čl. 25 KZCG.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Automobil je bio parkiran na hotelskom parkingu i prava je sreća što se požar nije proširio jer je stražar uspio do dolaska vatrogasaca da PP aparatom spriječi da se vatra proširi.

Podgoričanin će biti priveden osnovnom državnom tužiocu u Kotoru na dalju nadležnost u zakonom predviđenom roku. Službenici kriminalističke policije potražuju još jedno lice zbog učešća u paljenju automobila.

Vuksanović je odranije poznat policiji kao višestruki izvršilac više teških krivičnih djela. Vuksanović je 2015. uhapšen je nakon što je sa još jednom osobom iz benzinske pumpe “Dekar” uzeo 600 eura, prijeteći radnicima puškom i nožem.

Bonus video: