incident na obali crnog jezera

Incident na Žabljaku: Lazarević od Bojovića dobio šaku u glavu?

"Obratio sam im se riječima 'Pao je da osvježi', misleći na pad aktuelnog režima. Rekao sam i 'konačno da ove splačine odu sa vlasti'. Nisam imao namjeru da uvrijedim njih dvojicu. Bojović me pitao: 'Misliš li da je svako ko je glasao vlast splačina?' i rekao sam mu da mislim. Tada me pitao: 'Misliš li da sam ja splačina?. Odgovorio sam mu da je, ako je glasao DPS, za mene splačina, pružio mu ruku i izvinio mu se ako ga je to uvrijedilo", ispričao je Lazarević na saslušanju u policij

54719 pregleda 205 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Građanski aktivista Miloš Lazarević lakše je povrijeđen prije dvije noći u incidentu na Žabljaku.

On je inspektorima prijavio ga je više puta, u predijelu glave, udario Žabljačanin Matije Bojović, koji ga je, kako tvrdi napao dok je trenirao na obali Crnog jezera.

Bojović je Vijestima ispričao ono što je rekao i pred policijom - da se branio od Lazarevića koji ga je vrijeđao, a potom i napao.

U ljekarskom izvještaju piše da je Lazarević lakše povrijeđen.

Iz Uprave policije Vijestima su rekli da im je Lazarević prijavio napad, ali i da je Bojović negirao da je prvi nasrnuo na Lazarevića.

Lazarević
Lazarevićfoto: Privatna arhiva

Da li je neko od njih počinio krivično djelo odlučiće tužilac.

Lazarević je policiji ispričao da je sa prijateljem trenirao na Crnom jezeru, kada su do njih došla dva momka.

"Obratio sam im se riječima 'Pao je da osvježi', misleći na pad aktuelnog režima. Rekao sam i 'konačno da ove splačine odu sa vlasti'. Nisam imao namjeru da uvrijedim njih dvojicu. Bojović me pitao: 'Misliš li da je svako ko je glasao vlast splačina?' i rekao sam mu da mislim. Tada me pitao: 'Misliš li da sam ja splačina?. Odgovorio sam mu da je, ako je glasao DPS, za mene splačina, pružio mu ruku i izvinio mu se ako ga je to uvrijedilo", ispričao je Lazarević na saslušanju u policiji.

Objasnio je da je nakon toga Bojović tražio da pusti njegovu ruku, pitao ga još jednom misli li da je splačina, a da je on ponovio da misli "ako je glasao za DPS".

"Nakon toga Bojović mi prilazi i udara me pesnicom u predjelu glave. Pao sam na zemlju i ostao u sjedćem položaju, a on je nastavio da me udara više puta, dok ga moj drug Martinović i njegov drug Zorić nisu sklonili", kazao je Lazarević.

On je za Vijesti rekao da taj primjer pokazuje kakvim je vrijednostima DPS 30 godina učio svoje sljedbenike.

"Ovo ne smije da se dešava. Ako se osjetio uvrijeđenim, iako njemu nisam rekao ništa lično, trebao je da me prijavi, ali oni su jednostavno tako navikli - da sve rješavaju silom i da za to nikada ne odgovaraju . Mislim da je došlo vrijeme kada će morati da se prevaspitaju", kazao je on.

Bojović, međutim, tvrdi da je Lazarević njega napao i da se samo branio.

"Ovo nema nikakve veze sa politikom i ne želim da se tako predstavlja u medijima. Biciklom sam se dovezao do jezera da treniram, a on je počeo da me provocira i vrijeđa. Deset minuta me nazivao splačinom. Psovao mi je majku, oca.. Pružio sam mu ruku i rekao da nema potrebe da se svađamo i tražio da mi se izvini. On me tada udario i ja sam u samoodbrani reagovao. To mogu da potvrde i svjedoci, koji su njegovi drugovi", kazao je Bojović.

On je dodao da nije član nijedne partije, da voli Crnu Goru, trenira, planinari i promovišem ljepote naše države.

"Ni ja, ni moja porodica nismo članovi ni simpatizeri nijedne partije. Bavimo se ugostiteljstvom i samo to nam je bitno",kazao je.