određen mu ekstradicioni pritvor

UP: Uhapšen muškarac po Interpolovoj potjernici

"Lociran je i lišen slobode A.B. (36) iz Novog Pazara koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Moskva radi obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara", navodi se u saopštenju UP

10494 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija Kotora i Tivta sprovela je akciju ciljnog traganja prilikom koje je u Kotoru uhapšen A.B. (36) iz Novog Pazara koji se potražuje po Interpolovoj potjernici, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nakon provjera na više lokacija, u mjestu Prčanj u Kotoru lociran je i lišen slobode A.B. (36) iz Novog Pazara koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Moskva radi obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara, zajedno sa još nekoliko lica", navodi se u saopštenju UP.

Kako su rekli iz UP, sumnja se da je A.B. u periodu od 2014. do 2018. godine, sa ovom grupom lica, po prethodnom dogovoru, u Ruskoj Federaciji nelegalno izgradio 53 apartmana bez potrebnih dozvola, koja su oštećenima prodali za ukupan iznos od 229.725.200 rubalja

"A.B. je određen ekstradicioni pritvor po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Akciju ciljnog traganja sproveli su policijski službenici odjeljenja bezbjednosti Kotor i Tivat su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije, Odsjekom za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE", rečeno je iz UP.