Predstavlja se kao komunalni policajac, "opominje" Žabljačane porukama zbog koronavirusa

Komunalni policajac Slavko Pavlović je kazao da sumnja na jednog sugrađanina

24349 pregleda 54 reakcija 2 komentar(a)
Žabljak, Foto: Shutterstock
Žabljak, Foto: Shutterstock

Žabljačka policija provjerava ko, lažno se predstavljajući kao tamošnji komunalni policajac Slavko Pavlović, sugrađane "opominje" porukama zbog koronavirusa i prijeti im policijom.

Krađu identiteta policiji je prijavio Pavlović, koji je jutros doživio neprijatnost.

"Sa dvojicom policajaca sam bio na terenu, kontrolisali smo nošenje maski. Prišla mi je sugrađanka Ljiljana B. i pitala me: 'Slavko, ko ti je rekao da imam koronu?' Odgovorio sam joj da mi uopšte nije poznato da boluje od koronavirusa, a ona meni pitanjem - 'Kako ti nije poznato, kada mi od sinoć šalješ poruke da sam prijavljena, da će doći policija, da ne izlazim...' Bio sam šokiran i pitao sam joj da mi to pokaže, što je i uradila", kazao je on.

Tada je vidio da je neko, sa broja 0634292** koji nije njegov, slao poruke, a da je prethodno na viberu stavio njegovu fotografiju i upisao njegovo ime i prezime.

"Rekao sam joj da to nije moj broj i da ne znam ko joj i zbog čega šalje poruke. Policajci, koji su stajali sa nama, predložili su da odmah podnesem prijavu, što sam i učinio. Prije toga, zamolio sam je da skrinšatuje sve poruke i proslijedi mi, kako bi smo imali dokaz. U tim porukama ima i prijetnji plicijom, pominju se imena mojih kolega, sugrađana... Ne mogu da vjerujem da je to neko radio. Ko zna kome su sve slate poruke sa tog broja i kome su se sve predstavljali kao Slavko Pavlović", kazao je on.

Vijestima je rekao i da se nikome nije zamjerio, ali da sumnja na jednog sugrađanina čiji je identitet poznat redakciji.

"Policija i tužilaštvo će utvrditi ko je i zbog čega to radio. Jednostavno neću da prećutim i neću da dozvolim da neko to radi i da mi se po gradu priča kako ja, kao komunalni policajac to radim. Moja sugrađanka je jutros bila uvrijeđena i sa pravom je reagovala, ali objasnio sam joj da se radi o prevari koja ima za cilj da je povrijedi i poremeti međuljudske odnose. Na sudu ću lako dokazati da to nisam ja, ali želim da se zna za ovo, jer je možda i neko drugi žrtva. Ovo nije ni malo naivno, jer se na isti način svađaju ljudi, razdvajaju brakovi", kazao je on.

Vijesti su u posjedu prepiske u kojoj neko, u ime Pavlovića, opominje Žabljačanku da ne izlazi, da nosi masku, ali i prijeti policijom...

Bonus video: