Medojević podnio krivičnu prijavu protiv Podgoričanina i Cetinjanina zbog prijetnji

"PzP poziva sve članove, aktiviste i simpatizere DPS da normalno i civilizovano prihvate poraz i volju građana i da ne izazivaju tenzije i konflikte"

21586 pregleda 145 reakcija 6 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević

Advokatski tim predsjednika Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića podnio je Centru bezbjednostz Podgorica krivične prijave protiv S.V. Iz Podgorice i V.V. sa Cetinja zbog, kako je saopšteno iz te partije, prijetnji upućenih preko portal Borba.

Iz PzP-a tvrde da su S.V. i V.V. "dugogodišnji aktivisti DPS-a".

U saopštenju se navodi da su oni prijetili u komentarima na vijest "Medojević: Milo je vođa terorističke organizacije, ne brani on državu nego opljačkane milijarde".

"Aktivisti DPS su uputili ozbiljne prijetnje po bezbjednost i život predsjednika PzP zbog javno iskazanih stavova da DPS treba zabraniti kao političko krilo mafije i terostičku organizaciju. Radilo se o reakciji predsjednika PzP na skandalozni intervju predsjednika DPS-a Mila Đukanovića gdje je javno prijetio formiranjem paravojnih formacija i oružanim nasiljem građanima Crne Gore", saopšteno je iz PzP-a.

U toj partiji učekuju pravovremenu i efikasnu reakciju policije "i procesuiranje aktivista DPS-a".

"Kako bi se preventivno djelovalo u cilju odvraćanja ostrašćenih članova i aktivista ove organizacije koji još ne mogu da se pomire sa gubitkom vlasti i kao iednog od glavnih krivaca za svoj poraz lociraju predsjednika PZP. PzP poziva sve članove, aktiviste i simpatizere DPS da normalno i civilizovano prihvate poraz i volju građana i da ne izazivaju tenzije i konflikte", navodi se u saopštenju.

Bonus video: