eksplozija na zabjelu krajem avgusta

Vukčević uhapšen: Nestručnim rukovanjem aktivirao eksplozivnu napravu koju je prevozio

Vukčević, koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, je 24. avgusta teško povrijeđen nakon što je eksplodirala improvizovana naprava koju je pokušavao da unese u gepek "golfa VI"

18161 pregleda 2 komentar(a)
Sa uviđaja nakon eksplozije, Foto: Savo Prelević
Sa uviđaja nakon eksplozije, Foto: Savo Prelević

Policija je uhapsila Gojka Vukčevića (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije je saopšteno da su pripadnici kriminalisitičke policije Centra bezbjednosti Podgorica "policijsko tužilačkim aktivnostima došli do saznanja pod kojim okolnostima se dogodila eksplozija u motornom vozilu 24. avgusta u podgoričkom naselju Zabjelo, rasvijetlili događaja i uhapsili osumnjičenog".

Vukčević, koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, je 24. avgusta teško povrijeđen nakon što je eksplodirala improvizovana naprava koju je pokušavao da unese u gepek "golfa VI".

"Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je G.V. (32) izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, on je uhapšen juče i danas će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Nakon sprovedenih uviđajnih radnji i forenzičkih vještačenja, policija je došlo do dokaza da je uzrok eksplozije u vozilu, kojim je upravljao G.V, njegovo nestručno rukovanje sa improvizovanom eksplozivnom napravom visoke razorne moći, koju je tom prilikom prevozio", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas